Selasa, 1 November 2011

Soalan-Soalan Formspring.

Assalamualaikum


Hello gadis-gadis dan jejaka-jejaka sekalian. Rindu? Tentu sekali kan.

Semenjak dua menjak ni, aku dah teramat jarang mengupdate belog. Sebabnya? Well, kalau korang mintak alasan, memang berleret alasan aku boleh taruk. Tapi yang penting, tempat aku belajar sekarang ni memang bermasalah dengan internet. Aku tak faham lah kenapa internet di tempat belajar aku ni teramat-amat bermasalah. Rasanya, benda bernama internet ni dah lebih 10 tahun dah wujud di muka bumi tapi still, masalah internet slow / tak gerak langsung tak pernah habis.

And then di sebabkan aku tak ada servis internet untuk mengkaji berita-berita hot serta isu-isu menarik, aku pun tak ada idea yang best untuk menulis belog. Tapi kan, the good news is even aku dah dua minggu tak update belog, bilangan soalan-soalan di formspring aku masih menaik dengan banyaknya.

Dan, thanks to them, ada beberapa soalan yang menarik untuk aku share kan.

Mr. K. Aku nak tanya. Perlukah kita berkawan balik dengan ex kita ? Tak rasa pelik ke?

Aku rasa orang yang tanya soalan ni mesti perempuan. Dan korang rasa, perlu tak kita berkawan balik dengan ex kita? As for me, aku rasa ianya bergantung kepada individu. For example, kau putus dengan ex kau sebab apa? Sebab dia curang? Or sebab kau curang? Or, sebab dia lambat reply mesej? Oh oh I know. Mesti sebab dia tak nak share password facebook kan?

So, look at you guys sekarang. Agak-agak, both of you guys berdendam tak? If berdendam then nak berkawan buat apa? Untuk terima backstab? Nahhh. Not a good idea.

And, another situation. Look at yourself. You are a girl. You got a new boyfriend? And then you nak kawan balik dengan ex? Agak-agak, isu jealous akan wujud tak between you and your new boyfriend? Come on. Kau nak berkawan dengan someone yang korang pernah fall in love and then you expect your boyfriend tak akan jealous? Fact, most of the boys akan rasa jealous bout this.




Setiap kali in love with a guy (3 so far), feeling i mesti tak lebih dari 3 bulan. Mula-mula ja rasa love is in the air, excited, lovesick semua. Lepas 3 bulan no more semua tu. Sigh. What should I do? I am not playgirl, I am looking for calon hubby sebenarnya.

Actually, itu adalah di sebabkan oleh temporary feeling. Most of the human akan excited dengan someone hanya sekitar 3 bulan pertama. Then bulan ke tiga hingga bulan ke enam, korang akan start bosan dengan each other. Or worse, one of you akan start bosan dulu. Bila one of you dah start bosan, mula lah dok sibuk cari kesalahan pasangan. And then, yang bosan tu terus start cari peganti. Dengan kata lain, curang. Then bila dah kantoi curang, keluarlah isu “Lelaki semua sama. Lelaki semua tak boleh dipercayai” dan so on.

So, I guess he is not the one. That's all




I still love him till now. Dia dah jadi tunang org, tp dia cakap dia tak bahagia. Dia tetap sayagkan saya. And dia nak kembali pada saya. Dia cakap dia sanggup putus tunang if saya terima dia balik. But, saya tolak. Sebab saya tak nak jadi perampas tunang orang. But I love him so much. What should I do?

Ya, kau tak patut terima dia. Dia hanya akan putus tunang bila kau sudi terima dia? Nampaknya dia play safe. Maksudnya, dia jadikan kau dan tunang dia sebagai spare part. Kalau dia tak dapat kau, dia dapat tunang dia. Kalau dia tak dapat tunang dia, dia dapat kau. Dengan kata lain, kalau dia pick any one of you pun, he got nothing to lose. See? Dia play safe.

Senang-senang, apa kata kalau kau bermadu dengan tunang dia je? Share is caring what? Settle semua masalah. But seriously, kalau dia betul-betul sayang kat kau instead of tunang dia, then aku rasa dia akan putus dengan tunang dia then rebut hati kau balik tanpa banyak cakap.


Mr.K, if a boy ngorat-ngorat, ayat-ayat, seorang girl tu pastu dye suruh girl tu tunggu dia. Then selepas beberapa bulan, that boy tu ada hati kat orang lain. From your POV, apa girl tu patut buat? Dumb him? Stay with him? Or even worse?

What could be worse? Rape him? Well, dump him please. Don’t be too naïve. Nak tunggu dia buat apa? Dia dok happy dengan gadis lain and jadikan kau sebagai dia punya spare part definitely not a good idea.


BUT, but kalau si dia suruh tunggu and pada masa yang sama dia tak bersama dengan mana-mana perempuan lain, then maybe kau patut tunggu. And and and. Tak payah suruh tunggu. kahwin terus je. Nak pakwe mak we apasal?


Hype Khairul. Aku nak tny kau la. Betol ke kalau seorang laki tu dia pukul gf, dia tande nye dia sayang? Ni cite member aku la. Dia salu kene pukul sebab bf dia over jealous tapi pelik gila sampai sekarang diaorang tak clash pun even aku pnah tgk lembam2 bagai tu kt badan dia.

Dia tak clash, so? Ianya bagus? Pernah tak kau baca buku 100 Dumbest Things For The Dumb People in A Dumb Relationshit? Dalam buku tu ada menyatakan

“Benda paling tak masuk akal adalah bila a girl stays in a relationshit but kene pukul sebab bf dia over jealous tapi pelik gila sampai sekarang diaorang tak clash even kawan dia pernah tengok lembam-lebam bagai kat badan dia.”

YA, kalau kawan kau baca statement aku ni, aku bet yang dia akan benci gila kat aku. But, tell her to hate her boyfriend more because her boyfriend should be her ex, and that guy should make her feel like a princess, not a slave.

And there is no way seorang lelaki pukul seorang perempuan semata-mata kerana jealous dan atas nama sayang. Itu semua bullshit. And dia jealous how? Jeles sebab gf dia reply komen kat Facebook? Or jeles sebab gf dia approved friend request dari jejaka handsome di Facebook? Come on.

Apa point tak clash kalau kena pukul sampai lebam-lebam? Not worth a shit.


Assalamualaikum. Hai, umm. Ape pendapat u kalau seorang lelaki tu hidden somethings dari gf dia? Alasan dia, sebab takmau gaduh and sebab lelaki tu sayang gf dia sangat sangat. And i nak tahu je, kenapa lelaki tu perlu tipu untuk tak gaduh? Lagipun kejujuran penting.

Walaikummusalam. Well, kejujuran tu penting. Tapi dalam your case, just kerana dia tak bagi tahu rahsia, tak bermaksud dia tak jujur. Lagi pun, dia tak menipu kan? Dia just tak bagi tahu apa yang berlaku. Itu je. Sebab, ada certain situation, beberapa perkara tak patut di ceritakan.

For example, dia punya ex accident. Kena pulak accident tu dekat dengan rumah dia. So, dia nak kena hantar ex dia tu ke hospital. And masa tu tak ada transport. So nak tak nak, your boyfriend kena lah dukung dia ala-ala citer korea untuk hantar ke hospital. Then kalau kau dengar, kau jealous tak? Iye lah, sebagai your boyfriend, dia tak pernah pun dukung kau. Dan gadis pertama yang dia dukung adalah ex dia. Haa, mana tau kot-kot kau jealous gila sampaikan kau berlari ke tengah jalan mintak kereta langgar sebab nak rasa kena dukung oleh boyfriend sendiri, kan? Tak ke susah your boyfriend nak kena usung korang ulang-alik? Apa kau ingat kau ringan sangat ke nak suruh orang dukung-dukung.

Seriously, ada situasi yang si boyfriend tak cerita. Dia tak cerita bukan sebab dia curang or sebagainya tapi dia tak nak cerita sebab dia tak nak ambil risiko terhadap the relationship. Or or maybe dia betul-betul curang. Or or maybe dia gay. Or or maybe dia… HAHA.

Semester ni dah nak berakhir. Rindu nak online secara unlimited di rumah sendiri.


43 Comments:

Eza Boom Boom :) berkata...

Suka baca cerita-cerita kat sini.. tetap singgah walaupun awak tak update. Hewhewhew. Tak pe laa..Dah cuti nanti, update laaa selalu yer.. ^^

azrijohan berkata...

apsal semua soklan pasal love ni..
pasal ilmu hisab ke takde ke? hehe

Tanpa Nama berkata...

oyeah!!!

Farid Izaharuddin berkata...

alahhh cerite pasal loveshit lagi. tak berkembang otak muda aku ni.

*forever alone*

Tanpa Nama berkata...

lari tjuk..
ko study kt mne mr.K???

syaza syahhanna berkata...

hihihih~ comel la...
pergi duduk bersila atas jalan raya tunggu kereta langgar~ ^^V

Light Fragrant berkata...

he is not the one.

betul betul.

cikzsmile berkata...

salam. yes,definitely right ! aku suka cara kau jawab. matured :)

Orked berkata...

Life...girl and boys almost da same...couple2x gak...ALLAH jgn lupa...

sumtimes, ble dah happy sgt dgn pakwe/makwe, kite lupe nak berterima kasih dgn DIA, sbb dia yg hadirkan rasa cinta tuh...tp plg x leh blaa,semakin couple, semakin wak dosa ada laa...kawen terus kan bgus...x gitu MR.K...

zaty berkata...

hehe.rsanya kwn dgn ex x jdi satu isu.i'm still good with my ex.even his friend treat me well. :)

FaraaNabilaa berkata...

Mr K , is it normal is a guy act weird around girls ? Does it means that he likes her , or just playing around ?

Tanpa Nama berkata...

Kenapa semua orang tanya pasal cinta dekat kau? Mr K ke Mr Love ni?

HAHAHA

nina_rihan berkata...

Ha2 siyes x bleh blar pasal pukul gf sendiri~ lol. cam budax2 plak he2
Another nice entry ^~^!

doubleHead berkata...

on9 secara unlimited d rumah?kat hostel limited ek?that sucks big time..XD

cat berkata...

nape lah semua soklan pasal x-gf/x-bf/pakwe/makwe segala bagai...borink la dorang ni..Mr.K xyah lah response soklan2 cenggitu da..nyampah yeeuuuwww..haha n.n

cik Beskod berkata...

suka giler bace jawapan kepada soalan untuk mr K huhuhu.. terbaik ^^

munirah berkata...

akhirnya update.haha.

Ezzaty Hanan berkata...

erm, ni POV saya:

http://iniceritahidupsaya.blogspot.com/2011/11/i-did-it.html

Eyka berkata...

suke statement last itu..or or or..keh keh keh :P

mimi berkata...

Most of the soalan mmg kena dgn situasi aku. That guy suruh kau tgu dya, n yeap, dia tipu aku kaw2.Well, i dumped him as he lied to me over and over....!!!

Ana Faryana berkata...

rindu giler kt mr.k..

erm nk tnye..kalau girl approach guy boleh ke??sebab guy tu macam lambat je nk approach..tak cakap kang nanti melepas..

Tanpa Nama berkata...

thanks mr K sbb jwb soalan sy.

maybe u're right. mana tahu kan, dia nak kat sy balik sbb dia xbahagia dengan tunang dia. kalau dia bahagia, ntah2 jangan harap dia merayu2 & menangis2 macam sekarang.

yup, dia play safe. i was like his plan A, B, C or something.

i guess i have to be stronger, avoid him & move on je la kan =)

-Red Lady-

ErnieFaizal Siti berkata...

hahaha..berlari tgh jalan bagi kereta langgar?

Kazen berkata...

formspring? ade ape? haha ak jrang bukak...btw good job answering the questions :)

rainyscream berkata...

waaa. Mr K jadi tempat masalah love stoly la. hihihi. agak-agak orang yang dapat Mr K camne orangnya. ermmmm.

lepas ni dapat la baca entry baru Mr K tiap2 ari. yes!

FiM here! berkata...

haha dah lame aku tak bace,,update pasal loveshit nie.

kelakar siot ayat ko.
"Apa kau ingat kau ringan sangat ke nak suruh orang dukung-dukung."

Gimi berkata...

yup..ak stuju sama mr.k

perempuan kdg2 memaksa, bila tau cite naik angin suda...

Ayu Aurora berkata...

Best la entri ni :)

nida tecit berkata...

tengs mr.K persoalan sy da terjawab. so i'll just wait.

kaynote berkata...

ada can jadi prof.kapel

awesomeME berkata...

setuju dgn sume pndpt mr.k tp yg last tu x blh bla. hahaha jht douh kau ckp mcmtu

Syana berkata...

soalan semua pasal cinta. mesti ramai hot chick kat formspring tu. untung laaa =D

sembang kemas berkata...

waa Mr .K,gua tengok lu dah macam doktor pakar sakit puan.

gegegegegege.

farah izwani berkata...

dokter cinta ni.
suka suka. =D

Traxex berkata...

Soklan 3, " Dia cakap dia sanggup putus tuning if saya terima dia balik." What is tuning? =p

miss inna berkata...

mr.k dah mcm mr.love dah..anyway, suka bila bca komen mr.k nie..

erm,inna wondering jg, mr.k nie agaknya mcm mana la orgnya?

eliz berkata...

aku suke cara kau jawab..buat fikiran aku yg sempit ni luas skit.org klu nga becinta makin sempit otaknya..hmm tabah2!!!!

tauke budu berkata...

mr k dengan entry2 yang bernas dan bermutu..
salam perkenalan

Sweet Little Boo berkata...

hye khairul,

i always go to ur blog to read ur entry,

honestly, its really interesting,,

waiting for ur new update :)

:o berkata...

ko tu dah la gemok tak ensem tali kasut kaler biru cair

✿Dear Yayah✿ berkata...

hoyehhhh! suke gile baca jawapan mr.K. seriously terbaikkkk. boleh jadi kaunselor rumah tngga n mslah cinta. kehkeh

budakampung berkata...

cool gila jawapan ko..bernas! gua suka!

Tanpa Nama berkata...

Helo mr k..sy nak mtk pendapat dari u I ada seorang kawan dia ada anak n skrg kwn sy ada husband baru tapi pada suatu mlm kwn I ni da tertangkap husband dia sdg merogol anak tirinya apalagi kwn I naik minyak tendang terajang maki hamun babi sial binatang selama ini kau sembahyang ajar anak2 mengaji tanpa di sangka2 kau rupanya bertopengkan binatang n then husband dia ni merayu sujud di kaki kwn I mtk tlng xkan buat lg menyesal konon tp kwn I mtk dia ceraikan kwn I tp husband dia xnak di tanya2 di soal2 bersumpah dpan al'quran dia x masuk kan kemaluan nye di dlm kemaluan anak kwn sy dia cuma jolok di celah kelangkang aje soalan sy patutkah di beri peluang kpd husband dia

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger