Wordless Wednesday : Berhenti Merokok Bukan Benda Mudah

Assalamualaikum


Kalau suami korang berhenti rokok disebabkan korang, then he MIGHT be a good father.


Ulasan

Eena Arrina berkata…
yeahh. rite.mmg susah der na berhenti rokok. msti tak percaya, ena penah rokok dalam 3 minggu.,menas dekat sebulan lah. time tu zaman jahiliah lepas spm ,ta smbung bljr lg kan.so, mmg hari2 masuk asap. sampailah duduk ngn fmili blek, omg,.nak tak nak ,takleh lgsung ada kesan rokok. jd, mmg sangap giler kurung diri dlm bilik kat umah n tak rokok. hurmm. time tu rasa cam na nangis giler. but oklah. sbb bf time tu pun sokong ena suh berhenti smoke. pempuan tak elok smoke an. lgpon kesihatan tak bgus nt. syesly nampak hodoh gile pmpuan isap rokok. lepas ena ketagih giler sbb ta dpt rokok, tah camne taktau lak tibe2 kempunan jeruk n asam.ena makan byk2 then ok la dari ketagih. hee. tapi thats not cara2 na hilangkan ketagih rokok.ena just mamam tu sbb tu feveret je. lasty lpas masuk u, dh mula pkai tudung sume. rokok2 tu sume dah ta wujud dalam buku kehidupan Eena Arrina. sekian. << wah., bg komen cam buat entry lak.. heee :)
Pentulis berkata…
dah 4 tahun aku quit smoking. sampai hari ni aku still craving, tapi tahan tekak.

shit. memang susah siak!

"satu itu terlalu banyak. seribu tak pernah cukup."

Ayat Jamal Abdillah sikit. hahaha. (tapi tu ayat utk dadah, bukan rokok)
SECRET IN THE HEART berkata…
Bukan senang nak senang,
Bukan susah nak susah.

Adik saya pun sukar nak hentikan tabiat tersebut. Sudah terbiasa.
Dylla Fadzil berkata…
kasihanilah passive smokersss. terpaksa mnjadi mgsaaaa.
Cik FaRiZaM berkata…
bykkan minum air. exercise. ayh sy boleh ...katakan tak pada merokok...insyaAllah
Wadi AR berkata…
itu yg aku harapkan
Syafiq Ahadin berkata…
we changed for better future. ;)
Nur Haslinda berkata…
kadang mindset tu yg memaen kan peranan. kalau mmg mind nak merokok, taley nak buat ape la kan. huhu
Ninie berkata…
my dad super duper hebat. dia buatkan quit smoking ni look easy. sblm ni dia mmg heavy smoker. berbelas tahun dah dia hidup dgn rokok tu.

tp lps sekali kena sound dgn my mum, terus dia quit smoking. sy pulak lepas 2 tahun dia berhenti baru sy perasan yg ayah sy dah tak smoke rupanya :')
zaty berkata…
HAHA.my abah dlu pn smoker lepastu stop dgn sendirinya sebab mama suruh. wah.syg bini katakan. kekeke~ XD
mardiana berkata…
mr.K merokok?
Akulah Pak Lan berkata…
Kenapa aku rasa gambar tuh menunjukkan orang yang tak pernah berhenti merokok.
❤nadiah.rahim❤ berkata…
btul2....bukan senang..ayah aku pun macam tu...pernah cuba berhenti.....tp mengalami sakit gigi yang terlampau...aku pun tak tau pe kaitan nya....
javanese DOVE berkata…
memang susah nak berhenti,
tapi kalau betul-betul istiqomah..
insyaALLAH dipermudahkan jalan utk berubah(berhenti smoke)
MySara berkata…
makan lah niquitin!.hahaha iklan jap.
Hidayah berkata…
Cer tanya Pdot process, cane die quit smoking dgn jayanya. ;)
fatenalina berkata…
kalau try cube guna Nicotine tu ok ke ?
Faaizz d. Zul berkata…
sapa berhenti merokok mmg power.
stakat ni aku perokok pasif tegar. pasai kawan2 suma cuba berhenti tp gagal. XD
cikpia berkata…
my dad used to be a heavy smoker time bujang. then nak kawen mama pesan kena benti rokok and he did, successfully.

so sapa kata quitting is not easy..........???
HujanMenjerit berkata…
sape dapat stop smoking memang tabik spring la! hihihi
laskar pelangi berkata…
maybe kot.abah ada try jugak..tp tak menjadi jugak..dasyat tol dah terkena dengan angau dengan rokok. ada orang kata nak berhenti rokok ni sangat susah sampaikan demam2. dasyat....!
mindproject berkata…
nak berhenti memang mudah
tapi nak start balik 1000 kali lg mudah...
jadi tiap2 hari berhenti,tiap2 hari start balik...
luckiey berkata…
serius susah nk bagi diorang benti smoking.....aku dh berapa kali membebel kt membe2 aku keburukan merokok.....haha....tp bila tgk muka dh xleh tahan nak marah aku dah,aku benti membebel....hehe...yelahh,sape suka kena bebel....tapi yang penting rokok dan kopiah dr matluthfi terbaekkk...
RinsyaRyc berkata…
Di Mana ada jalan, di situ ada highway.

Kalau betul nk berubah, tanpa perempuan pun boleh .
Eza Boom Boom :) berkata…
yeah, abah eza tak merokok~ heehee
timon kyuri berkata…
kesimpulan mindproject sangat bagus
haha =.='
oshinz berkata…
dulu bf pun smoker. but then, dia sendiri mahu stop. tapi kadang-kadang tu ade je die cakap nak isap blek. kite cakap kat die-kalau nak mati cepat, silakanlah! hehehe.
mohd khairul berkata…
lepas gadoh merokok balik LAMO
riben putih berkata…
merokok bahayakan kesihatan...kita larang sebab kita sayang si perokok.. ^^
Terbelog berkata…
er....susah2!
Tanpa Nama berkata…
trase nk hsap rokok plak bce komen korg....
ye.. btol.. sbb abah saya berhenti merokok pada umur 28 tahun dan menjadi abah yg sgt baik dan protective terutama sekali kpd anak2 perempuannya.....
mona berkata…
mungkin... sudah tiba masanya utk anda mempraktikkan kaedah yg ditawarkan dlm pautan di bawah ini.. mana tahu ia dapat membantu kan? sekurang2 nya anda telah mencari jln dan berusaha...
dan anda, para wanita, juga blh membantu yg tersayang utk menghilangkan tabiat buruk ini.. kan?

semoga memberi manfaat pd yg memerlukan.. ^_^

Jom Berhenti Merokok