Rabu, 30 November 2011

Wordless Wednesday : Berhenti Merokok Bukan Benda Mudah

Assalamualaikum


Kalau suami korang berhenti rokok disebabkan korang, then he MIGHT be a good father.


36 ulasan:

  1. yeahh. rite.mmg susah der na berhenti rokok. msti tak percaya, ena penah rokok dalam 3 minggu.,menas dekat sebulan lah. time tu zaman jahiliah lepas spm ,ta smbung bljr lg kan.so, mmg hari2 masuk asap. sampailah duduk ngn fmili blek, omg,.nak tak nak ,takleh lgsung ada kesan rokok. jd, mmg sangap giler kurung diri dlm bilik kat umah n tak rokok. hurmm. time tu rasa cam na nangis giler. but oklah. sbb bf time tu pun sokong ena suh berhenti smoke. pempuan tak elok smoke an. lgpon kesihatan tak bgus nt. syesly nampak hodoh gile pmpuan isap rokok. lepas ena ketagih giler sbb ta dpt rokok, tah camne taktau lak tibe2 kempunan jeruk n asam.ena makan byk2 then ok la dari ketagih. hee. tapi thats not cara2 na hilangkan ketagih rokok.ena just mamam tu sbb tu feveret je. lasty lpas masuk u, dh mula pkai tudung sume. rokok2 tu sume dah ta wujud dalam buku kehidupan Eena Arrina. sekian. << wah., bg komen cam buat entry lak.. heee :)

    BalasPadam
  2. dah 4 tahun aku quit smoking. sampai hari ni aku still craving, tapi tahan tekak.

    shit. memang susah siak!

    "satu itu terlalu banyak. seribu tak pernah cukup."

    Ayat Jamal Abdillah sikit. hahaha. (tapi tu ayat utk dadah, bukan rokok)

    BalasPadam
  3. Bukan senang nak senang,
    Bukan susah nak susah.

    Adik saya pun sukar nak hentikan tabiat tersebut. Sudah terbiasa.

    BalasPadam
  4. kasihanilah passive smokersss. terpaksa mnjadi mgsaaaa.

    BalasPadam
  5. bykkan minum air. exercise. ayh sy boleh ...katakan tak pada merokok...insyaAllah

    BalasPadam
  6. we changed for better future. ;)

    BalasPadam
  7. kadang mindset tu yg memaen kan peranan. kalau mmg mind nak merokok, taley nak buat ape la kan. huhu

    BalasPadam
  8. my dad super duper hebat. dia buatkan quit smoking ni look easy. sblm ni dia mmg heavy smoker. berbelas tahun dah dia hidup dgn rokok tu.

    tp lps sekali kena sound dgn my mum, terus dia quit smoking. sy pulak lepas 2 tahun dia berhenti baru sy perasan yg ayah sy dah tak smoke rupanya :')

    BalasPadam
  9. HAHA.my abah dlu pn smoker lepastu stop dgn sendirinya sebab mama suruh. wah.syg bini katakan. kekeke~ XD

    BalasPadam
  10. Kenapa aku rasa gambar tuh menunjukkan orang yang tak pernah berhenti merokok.

    BalasPadam
  11. btul2....bukan senang..ayah aku pun macam tu...pernah cuba berhenti.....tp mengalami sakit gigi yang terlampau...aku pun tak tau pe kaitan nya....

    BalasPadam
  12. memang susah nak berhenti,
    tapi kalau betul-betul istiqomah..
    insyaALLAH dipermudahkan jalan utk berubah(berhenti smoke)

    BalasPadam
  13. makan lah niquitin!.hahaha iklan jap.

    BalasPadam
  14. Cer tanya Pdot process, cane die quit smoking dgn jayanya. ;)

    BalasPadam
  15. kalau try cube guna Nicotine tu ok ke ?

    BalasPadam
  16. sapa berhenti merokok mmg power.
    stakat ni aku perokok pasif tegar. pasai kawan2 suma cuba berhenti tp gagal. XD

    BalasPadam
  17. my dad used to be a heavy smoker time bujang. then nak kawen mama pesan kena benti rokok and he did, successfully.

    so sapa kata quitting is not easy..........???

    BalasPadam
  18. sape dapat stop smoking memang tabik spring la! hihihi

    BalasPadam
  19. maybe kot.abah ada try jugak..tp tak menjadi jugak..dasyat tol dah terkena dengan angau dengan rokok. ada orang kata nak berhenti rokok ni sangat susah sampaikan demam2. dasyat....!

    BalasPadam
  20. nak berhenti memang mudah
    tapi nak start balik 1000 kali lg mudah...
    jadi tiap2 hari berhenti,tiap2 hari start balik...

    BalasPadam
  21. serius susah nk bagi diorang benti smoking.....aku dh berapa kali membebel kt membe2 aku keburukan merokok.....haha....tp bila tgk muka dh xleh tahan nak marah aku dah,aku benti membebel....hehe...yelahh,sape suka kena bebel....tapi yang penting rokok dan kopiah dr matluthfi terbaekkk...

    BalasPadam
  22. Di Mana ada jalan, di situ ada highway.

    Kalau betul nk berubah, tanpa perempuan pun boleh .

    BalasPadam
  23. yeah, abah eza tak merokok~ heehee

    BalasPadam
  24. kesimpulan mindproject sangat bagus
    haha =.='

    BalasPadam
  25. dulu bf pun smoker. but then, dia sendiri mahu stop. tapi kadang-kadang tu ade je die cakap nak isap blek. kite cakap kat die-kalau nak mati cepat, silakanlah! hehehe.

    BalasPadam
  26. lepas gadoh merokok balik LAMO

    BalasPadam
  27. merokok bahayakan kesihatan...kita larang sebab kita sayang si perokok.. ^^

    BalasPadam
  28. trase nk hsap rokok plak bce komen korg....

    BalasPadam
  29. ye.. btol.. sbb abah saya berhenti merokok pada umur 28 tahun dan menjadi abah yg sgt baik dan protective terutama sekali kpd anak2 perempuannya.....

    BalasPadam
  30. mungkin... sudah tiba masanya utk anda mempraktikkan kaedah yg ditawarkan dlm pautan di bawah ini.. mana tahu ia dapat membantu kan? sekurang2 nya anda telah mencari jln dan berusaha...
    dan anda, para wanita, juga blh membantu yg tersayang utk menghilangkan tabiat buruk ini.. kan?

    semoga memberi manfaat pd yg memerlukan.. ^_^

    Jom Berhenti Merokok

    BalasPadam
  31. Baru nk jinak2 bhti....huhu..ht mau kuat...amin

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.