Rabu, 29 Mei 2013

A Picture : Semangat Ber-Politik > Semangat Ber-Agama.

Assalamualaikum w.b.t





22 ulasan:

  1. so true. kerana politik ramai yang sanggup gadai agama.

    BalasPadam
  2. Bukan ke sepatutnya politik tu menyatupadukan manusia??

    p/s : Sorry, lambat respon. Just reach home. Kerja kerja kerja =)
    blh try link bwh ni. Selalu saya download dr situ je tru IDM. http://www.cucirca.eu/2012/04/25/watch-hawaii-five-0-online/

    BalasPadam
  3. Politik dilebih-lebihkan.. Hal rakyat dipandang kecil..

    BalasPadam
  4. satuhala.blogspot.com<<blog yg byk ilmu mengenai islam.btw dia seorg pengkaji alquran,bible etc.

    BalasPadam
  5. Discount Home theatre Speaker -- Pump The item Up!

    My blog post; cottonseed

    BalasPadam
  6. Leader Males Check out Dating To be a Numbers Adventure

    Stop by my web page - physiology

    BalasPadam
  7. punya bapak lma aku tunggu. gmbr je?

    BalasPadam
  8. Politik ibarat yin yang, ada hitam ada putih... cuma setiap orang nampak hitam putih tu berbeza.

    Kau cuma boleh pilih satu side. Dan side yang kau tak pilih tu kau anggap jahat. Segala fakta yang keluar dari side yang tak sealiran dengan kau, kau anggap fitnah, penipuan, helah.
    Segala fakta dan khabar dari side kau, kau hadam bulat-bulat, kerena mereka kau sanjung dalam dalam. Mereka lah yang kau puja, merekalah yang kau besar-besarkan. Sebesar-besar salah mereka kau maafkan malah kau backup lagi benang terang-terang basah. Kata kau, manusia tak sempurna. Dan mereka yang tak sealiran fahaman dengan kau, kau hina, kau sampah-sampahkan dan kau sesatkan mereka. Maka kaulah sang fanatikus. Kau wujud dimana-mana. Dalam politik, dalam agama, dalam bangsa, dalam negara, dalam kerajaan, dalam pembangkang.

    Dan aku, menggelar diriku lalang, kononya aku seimbang, kononya aku mendengar dua belah pihak, kononya aku benci politik berbau fanatikus, kononya aku lebih open minded. Kalau sang fanatikus itu menganggap hanya satu side yang baik dan side lagi satu mesti jahat, aku tidak, tidak seperti mereka, aku ditengah, aku tidak benci membenci, tapi politik itu yang aku benci, politik lah punca segala masalah bagi aku.
    tapi tidak ku sedari, yang keadilanku tiada seimbang, walau ku dengar dua sumber, satu sumber lebih ku percayai, lebih kuberatkan. Aku kata aku adil tapi, aku tak sedar, sedikit ketidak keseimbangan itu menjadikan aku penyokong sebelah pihak. Sejahat-jahat pihak yang aku sokong, pihak yang aku tak sokong itu lebih jahat! Kelakar bukan. Itulah ideologi aku.

    Dan anda.. ya anda yang benci politik dan mengaku lalang, mengaku atas pagar.. tapi tak pernah peduli, tak pernah mendalami, alasan? tak minat, tak guna, tak best, tak syok. Tak layan macam korea, tak handsome ala justine bieber, tak lawak macam Bobo. Pernah tak anda fikir tentang masa dengan masa depan negara? Nasib cucu cicit anak bangsa? Tak pernah? Takapalah, teruskan berdilusi dalam duniawi bercorak hedonisme.


    Akhir kata, jangan sokong parti tapi sokong perjuangan, tegakkan haq,jatuhkan batil jauhi fanatik, jauhi munafik. Bukalah minda luaskan pandangan.

    ----Daud----

    BalasPadam
  9. subhanallah..sma2 renungkan dan muhasabah dri..dunia politik mmg byk ngtif dr positif..

    BalasPadam
  10. Bebol betol la sape ckp pasai pol itik lagi.Serious sakai lagi dari sakinah,hahaha.Aku nak bangkang tang dia ckp surau n masjid kekosongan bile ckp pol itik, *taik meow* diorg gune surau n mesjid jd medan pol itik kot.Berhemah tak pe ni tak,perkataan kesat konfirm dengar,fitnah pon berterabur dlm surau n masjid.Sudah la kami org mude dah MELUAT.

    BalasPadam
  11. salam perkenalan. info yang menarik dan peringatan yang berguna untuk menjalani kehidupan.

    jika tidak keberatan, jemput like page saya:

    https://www.facebook.com/MudaBertenagaCeria?fref=ts

    dan juga blog:

    http://mudabertenaga.blogspot.com

    BalasPadam
  12. politik sekarang dah macam ^&$*%^&#@

    sikit-sikit pasal politik. menyampah >___<

    even benda harian pn nak dikaitkan dgn politik. tak kesah la pihak mane pun, same jek.
    kadang2 pemimpin takde pape pun, tp penyokong pulak yang melampau-lampau.
    sebab tu lah politik skrg dah jadi macam hape...

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum,

    Kenapa biarkan laman web dan blog anda yang baik dan berpotensi ini tidak

    diketahui orang?

    Sebarkan dan tambah pengunjung dengan bertukar iklan laman web di

    Produk Muslim Ads Network

    Baru dilancarkan.. Daftar segera ia percuma!!.. kelulusan serta merta...

    Terima kasih

    BalasPadam
  14. Setuju dengan posting ini, jadi kita perlulah sentiasa lebih fokus pada matlamat hidup yang utama.

    BalasPadam
  15. lama mr.k tak hapdet. final year ye? dpt result elok2. kalau tak rugi je ttunggu awk update pos kurun-murun.

    BalasPadam
  16. politik ngan agama memang xleh dipisahkan..tapi bila politik mengatasi keutamaan agama, kepentingan agama diketepikan,, masyarakat berdepan kecelakaan..subhanallah

    BalasPadam
  17. maila singgah..:)

    http://ayuaziyani6290.blogspot.com/

    BalasPadam
  18. Tapi tulah politik sekarang memecah belahkan umat manusia sbb masing2 nak nama pangkat harta. Semua dah buta. Sedih. Allahuakbar

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.