Rabu, 29 Mei 2013

A Picture : Semangat Ber-Politik > Semangat Ber-Agama.

Assalamualaikum w.b.t





21 Comments:

oshinz berkata...

terbaik!!

notfriendofyours berkata...

so true. kerana politik ramai yang sanggup gadai agama.

ida mustafa berkata...

Agree :)

baby comel berkata...

Bukan ke sepatutnya politik tu menyatupadukan manusia??

p/s : Sorry, lambat respon. Just reach home. Kerja kerja kerja =)
blh try link bwh ni. Selalu saya download dr situ je tru IDM. http://www.cucirca.eu/2012/04/25/watch-hawaii-five-0-online/

Izzat Eshak berkata...

Politik dilebih-lebihkan.. Hal rakyat dipandang kecil..

Awatif Anuar berkata...

satuhala.blogspot.com<<blog yg byk ilmu mengenai islam.btw dia seorg pengkaji alquran,bible etc.

Tanpa Nama berkata...

Discount Home theatre Speaker -- Pump The item Up!

My blog post; cottonseed

Tanpa Nama berkata...

Leader Males Check out Dating To be a Numbers Adventure

Stop by my web page - physiology

Tanpa Nama berkata...

????

Princess Ariyana Wira berkata...

punya bapak lma aku tunggu. gmbr je?

Amanina Mads berkata...

setuju..huhu

Tanpa Nama berkata...

Politik ibarat yin yang, ada hitam ada putih... cuma setiap orang nampak hitam putih tu berbeza.

Kau cuma boleh pilih satu side. Dan side yang kau tak pilih tu kau anggap jahat. Segala fakta yang keluar dari side yang tak sealiran dengan kau, kau anggap fitnah, penipuan, helah.
Segala fakta dan khabar dari side kau, kau hadam bulat-bulat, kerena mereka kau sanjung dalam dalam. Mereka lah yang kau puja, merekalah yang kau besar-besarkan. Sebesar-besar salah mereka kau maafkan malah kau backup lagi benang terang-terang basah. Kata kau, manusia tak sempurna. Dan mereka yang tak sealiran fahaman dengan kau, kau hina, kau sampah-sampahkan dan kau sesatkan mereka. Maka kaulah sang fanatikus. Kau wujud dimana-mana. Dalam politik, dalam agama, dalam bangsa, dalam negara, dalam kerajaan, dalam pembangkang.

Dan aku, menggelar diriku lalang, kononya aku seimbang, kononya aku mendengar dua belah pihak, kononya aku benci politik berbau fanatikus, kononya aku lebih open minded. Kalau sang fanatikus itu menganggap hanya satu side yang baik dan side lagi satu mesti jahat, aku tidak, tidak seperti mereka, aku ditengah, aku tidak benci membenci, tapi politik itu yang aku benci, politik lah punca segala masalah bagi aku.
tapi tidak ku sedari, yang keadilanku tiada seimbang, walau ku dengar dua sumber, satu sumber lebih ku percayai, lebih kuberatkan. Aku kata aku adil tapi, aku tak sedar, sedikit ketidak keseimbangan itu menjadikan aku penyokong sebelah pihak. Sejahat-jahat pihak yang aku sokong, pihak yang aku tak sokong itu lebih jahat! Kelakar bukan. Itulah ideologi aku.

Dan anda.. ya anda yang benci politik dan mengaku lalang, mengaku atas pagar.. tapi tak pernah peduli, tak pernah mendalami, alasan? tak minat, tak guna, tak best, tak syok. Tak layan macam korea, tak handsome ala justine bieber, tak lawak macam Bobo. Pernah tak anda fikir tentang masa dengan masa depan negara? Nasib cucu cicit anak bangsa? Tak pernah? Takapalah, teruskan berdilusi dalam duniawi bercorak hedonisme.


Akhir kata, jangan sokong parti tapi sokong perjuangan, tegakkan haq,jatuhkan batil jauhi fanatik, jauhi munafik. Bukalah minda luaskan pandangan.

----Daud----

S.K.A berkata...

subhanallah..sma2 renungkan dan muhasabah dri..dunia politik mmg byk ngtif dr positif..

Tanpa Nama berkata...

Bebol betol la sape ckp pasai pol itik lagi.Serious sakai lagi dari sakinah,hahaha.Aku nak bangkang tang dia ckp surau n masjid kekosongan bile ckp pol itik, *taik meow* diorg gune surau n mesjid jd medan pol itik kot.Berhemah tak pe ni tak,perkataan kesat konfirm dengar,fitnah pon berterabur dlm surau n masjid.Sudah la kami org mude dah MELUAT.

Shazmie Nadziri berkata...

salam perkenalan. info yang menarik dan peringatan yang berguna untuk menjalani kehidupan.

jika tidak keberatan, jemput like page saya:

https://www.facebook.com/MudaBertenagaCeria?fref=ts

dan juga blog:

http://mudabertenaga.blogspot.com

Cik Ummi berkata...

politik sekarang dah macam ^&$*%^&#@

sikit-sikit pasal politik. menyampah >___<

even benda harian pn nak dikaitkan dgn politik. tak kesah la pihak mane pun, same jek.
kadang2 pemimpin takde pape pun, tp penyokong pulak yang melampau-lampau.
sebab tu lah politik skrg dah jadi macam hape...

Mohd Islam berkata...

Assalamualaikum,

Kenapa biarkan laman web dan blog anda yang baik dan berpotensi ini tidak

diketahui orang?

Sebarkan dan tambah pengunjung dengan bertukar iklan laman web di

Produk Muslim Ads Network

Baru dilancarkan.. Daftar segera ia percuma!!.. kelulusan serta merta...

Terima kasih

Faizal Rahman berkata...

Setuju dengan posting ini, jadi kita perlulah sentiasa lebih fokus pada matlamat hidup yang utama.

Tanpa Nama berkata...

lama mr.k tak hapdet. final year ye? dpt result elok2. kalau tak rugi je ttunggu awk update pos kurun-murun.

budak_baik berkata...

politik ngan agama memang xleh dipisahkan..tapi bila politik mengatasi keutamaan agama, kepentingan agama diketepikan,, masyarakat berdepan kecelakaan..subhanallah

ILoveFlower berkata...

maila singgah..:)

http://ayuaziyani6290.blogspot.com/

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger