Ahad, 8 Januari 2012

Tahun 2013 : Tahun Gelakkan Kaum Mayan, Illuminati and Geng Anti Konspirasi

Assalamualaikum


Aku sebenarnya memang tak sabar dah nak melalui detik-detik mendebarkan untuk tahun 2012 ni. Iye lah, semakin kita melalui tahun 2012, semakin dekat kita dengan Kiamat ye tak? Deyy, dah nak kiamat ahh, dah-dah la tu buat benda-benda lara. Apa kata korang kuarkan semua duit ASB korang and kahwin sebanyak mungkin. Baru la best. At least sempat kahwin sebelum mati ye tak? Kalau nak pi Haji, rasanya memang tak sempat dah kan? Hihi.

Pada awal tahun 2013 nanti, aku nak pergi ke setiap blog anti konspirasi dan geng-geng anti Freemason yang percaya Kiamat pada 2012 and then.... THEN aku akan gelakkan dieorang sambil kerkata "Weh, mana kajian-kajian korang tu, bukan ke dulu korang dok kecoh kiamat lah, dajjal lah apa lah. Mana weh? Oh, oh. Kiamat tak jadi sebab korang dah berjaya halang Dajjal keluar eh? Power weh korang." HAHA

And aku tahu, ramai antara kita yang sukakan video The Arrivals and Video Akhir Zaman. And trust me, this gonna be epic fail ever. Dan dari pada korang dok layan The Arrivals tu, baik korang baca INI. Dalam Arrivals ada tak benda ni?

Selepas dah puas gelakkan dieorang, aku nak pi kat Fan Page Facebook anti Illuminati ke apa ke yang dok sibuk kaji pasal dajjal and kiamat, then gelakkan kan semua video yang konon-konon kaji kitab kuno lah, kaji kitab black bible la, book of Mormon moron apa jadah lah. Then spam komen sambil gelak-gelak kat situ.

Then, kalau ada gambar anak babi yang cacat dan hanya ada satu mata kat Fan Page tu, aku akan kasi extra gelak. Babi yang cacat pun dieorang nak pi kait dengan dajjal? Apa ke nonsensenya budak-budak ni? Tak sekolah ke apa?


Aku memang dari dulu kalau korang perasan, anti betul dengan puak-puak anti konspirasi yang percaya kepada benda yang berkait dengan Freemason and illuminati yang nak keluarkan Dajjal ni. Sikit-sikit, nak kaitkan dengan Illuminati dan Freemason. Paling aku anti dengan lagu yang diterbalikkan. Pastu, aku anti gak dengan orang yang dok kaitkan artis dengan Freemason. Habis M Nasir, Mawi, Aizat semua dieorang pi kaitkan dengan Freemason. Tak pasal-pasal kena Freemason. Pastu sibuk la pengkaji-pengkaji yang jobless ni nak kaji pasal kiamat and dajjal. But, for what?

Deyyy. Kiamat ke, dajjal ke tak payah kaji la. Korang nak kaji buat apa? Kalau betul kiamat baru nak bertaubat? Aiya. Kalau korang pakar pengkaji yang hebat nak tahu, kiamat ni memang tak perlu sibuk nak dikaji. Ianya dah ditentukan oleh Tuhan. Kau kaji pun, apa prevention method kau? Apa lu fikir lu boleh halang dajjal keluar eh? Apa lu pikir lu boleh halang kiamat eh? Talk nonsense ar lu. Tu lah, lu kaji sangat benda-benda pelik. Lu pun jadi pelik ar. Freak people are freak.

Banyak sebenarnya article-article yang bercakap pasal Dajjal, Freemason, Illuminati and Tarikh Kiamat. And kalau korang nak tahu, nak pertikaikan article tu, gila ah mudah. Kalau korang nak tengok contoh aku bash article-article menipu, korang boleh klik Show / Hide. Kalau tak nak, boleh skip.





Tak salah ar korang nak tahu bab-bab kiamat dan dajjal ni. Sebab ianya boleh menaikkan iman korang. Ya, serious boleh kasi korang naik iman sebab baca benda-benda ni akan mengingat kan korang dengan akhirat kan? Tapi kalau dah masuk bab percaya certain tarikh kiamat, ianya terus jatuh hukum syirik tahu? Korang tahu apa dosa syirik? Straight away to the hell yaw. No bengkang bengkok ar. Hell all the way you know?


Kalau korang tertanya-tanya:

Mr K, apa point kau buat entry ni?

Well, point aku simple je. Aku sebenarnya dah amat bosan dengan orang Malaysia dan orang di serata dunia yang dok paranoid pasal Kiamat. Aku ingatkan, benda-benda macam ni berlaku kat tahun 2010 je. Tengok-tengok, makin melarat. So, than is why lah aku tak sabar nak tunggu tahun 2013. Aku nak tengok betul ke tidak kiamat memang berlaku. Kalau tak berlaku kiamat, memang confirm ar sorang-sorang aku bahan kat blog aku ni. HAHA.

Tapi, korang mungkin akan tertanya-tanya juga:

"Weh Mr K yang kerek. Sedap ye kau nak gelakkan aku yang fanatik dan obsess dengan Anti Christ, Dajjal dan tarikh kiamat ni. Tapi pernah tak kau terfikir. Macam mana kalau akhir tahun 2012 nanti, dunia betul-betul kiamat? Kau nak tarik balik blog post kau ni?"

Hmm. Hmm. Hmm. Soalan yang bijak kawan-kawan. Tapi, kalau betul lah akhir 2012 nanti dunia dah nak kiamat, kita semua akan mati kan? Tak pun semua mesti tak nak online dah kan? So peduli apa aku dengan post ni. HAHAHA.



67 ulasan:

  1. ahaha.. betul.. kiamat pasti akan berlaku.. bukan kena tggu je.. kiamat kecil kita tuh pn perlu ambil tahu.. sbb kita akan mati juga akhrinya..

    BalasPadam
  2. bengong. ahahaha

    BalasPadam
  3. aku tak pernah tengok pon the arrivals..apa benda tue weh??

    BalasPadam
  4. mula-mula dulu aku percaya sikit la dengan freemason ni.tapi lama2 makin teruk pulak sampaikan biskut pun boleh difreemasonkan.terus hilang minat aku.

    BalasPadam
  5. buat demo la 2013 nanti...kau pengerusi...hahaha

    BalasPadam
  6. salam..mr K, aku paling setuju dengan ayat kau yang bila percaya tarikh kiamat ni boleh jadi syirik...thumbs up sbb brani buat entry nih..=)

    BalasPadam
  7. u're my man bro !!!....solute gegar tok kau !

    BalasPadam
  8. menyampah ngan teori yg ntah pape tu

    BalasPadam
  9. hari kiamat uh memang wujud n itu wajib percaya tp bila masanya hanya tuhan je tau...

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. hahaahah....7hb january berlaku nya pemberita tersasul cakap PM adalah Anwar. haha

    BalasPadam
  12. "Tapi, kalau betul lah akhir 2012 nanti dunia dah nak kiamat, kita semua akan mati kan? Tak pun semua mesti tak nak online dah kan? So peduli apa aku dengan post ni. HAHAHA."

    ayat terakhir kau tu memang terserlah kejahatan ! hahaha

    BalasPadam
  13. Trolling all the way. terbaekkk

    BalasPadam
  14. haha nice one :D apesal dieorang taksub sangat ckp 2012 nk kiamat ni? pffffffffffffftttt~~

    BalasPadam
  15. tertipu dengan Show/Hide tu sambil gelak....haha!

    BalasPadam
  16. Slm bro.
    Betul ko cakap. Naik menyampah aku dengan benda2 alah macam ni. Asal bukak fb ke apa ke, penuh je dgn ramalan kiamat la apa la. Semak seyh!
    Daripada sibuk2 tgk ramalan tarikh kiamat, baik baca Quran ke apa ke. Lagi bagus!

    BalasPadam
  17. lucu pulak baca ni:

    Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.

    Ni la masalahnya kalau takutkan kiamat..sepatutnya takutkan ALLAH s.w.t..

    BalasPadam
  18. hahaha...aku suke sgt post ni :P stuju all da way!

    BalasPadam
  19. Kiamat pasti datang esok hari seperti peringatan yang diberikan ...bersolatlah seperti solat kamu yang terakhir...maka maknanya kiamat itu tiba bila tercabutnya nyawa dari jasad kita...tiada masa dan tiada tahu...

    BalasPadam
  20. haha.. terbaik gile ko troll diorang... memang , aku pun nak bosan dgn sikap BODOH ramai rakyat Malaysia yg percaya dgn benda bodoh ni.. kalendar mayan la , moron la, yg bodoh sgt percaya cakap org putih nu pesal.. otak ade xnak guna,

    fobia yg ko katakan tu, dinamakan Phobophobia, asal ada benda pelik2 sket, nak kaitkan dgn freemason la, illuminati la, sampai Upin Ipin pun jadi mangsa diorang,,.diorang cakap huruf U tu makne ape tah n huruf I tu makne ape tah, pastu kait dgn freemason..

    hahahhaa..aku pun penat dgn golongan BODOH !!!!!!

    BalasPadam
  21. Hahaha. Banyak kali jugak fkir betul ke tahun ni Kiamat. =.=

    BalasPadam
  22. aku oun anti gak dengan manusia macam ni..dah kempunan sangat nak kiamat ke hape..

    http://sweetgurlz11.blogspot.com/2012/01/takut-dengan-lelaki.html

    BalasPadam
  23. lupa..nak bagi hadiah..nah

    http://sweetgurlz11.blogspot.com/2012/01/takut-dengan-lelaki.html

    BalasPadam
  24. Tersangatx9999 setuju .

    Apsal 'melayu' sekarang sangat paranoid ? Semua benda nak dikaitkan dengan freemas-whatevs .

    Sangat menjengkelkan.

    BalasPadam
  25. nice.. kiamat itu x perlu dikaji bila tibanya.. sedangkan Nabi Muhammad s.a.w pn x taw. hanya Allah je yg Maha Mengetahui. tp yg perlu ialah pertingkatkan iman. bnyakkan amalan. bekal utk akhirat sana. yg pasti kiamat utk akan tetap terjadi..

    BalasPadam
  26. Salam~ hihi^^
    Bru start baca dah sengih2 ne~
    Makin baca makin gelak~
    huhu, pa pon gud entry bro~
    Peace yaw~^^

    BalasPadam
  27. ada orang kata filem 2012 ada sambungan.. maybe lepas kiamat ada sambungan tak? ish.. ini illuminati ni.. kah3

    BalasPadam
  28. "kluarkn duit asb, kawin sebyk mungkin".hahaha
    apapun kiamat itu pasti.

    BalasPadam
  29. aku nak kahwin thn ni bkn kerana takut kiamat enk..
    hehehe.
    eh, aku nak kahwin ke? hohoho..

    BalasPadam
  30. yaaa, aku suka entri ini. bukan main banyak orang cakap pasal kiamat kat fb. lepas tu menyumpah kita, kalau tak sebarkan nanti jadi apa apa pada kita. argh!

    BalasPadam
  31. kahkahkah. paling awesome perenggan yang bawah sekali tu. kalau dah semua org berhimpun kat pdg masyar sape pulak yang sempat online. ye dak ? hikhik

    BalasPadam
  32. haha..aq nak join ko mr. K..kita sama2 gelak kan diorg suma..hahahaha

    BalasPadam
  33. sebab...kita selalu lupa,yg satu hari nanti kiamat akan datang...tak kiamat besar, kiamat kecil (mati)...

    mungkin that why tiba2 kecoh pasal kiamat, supaya yg tak pernah dgr ttg kiamat, tiba2 terdengar n yg dah prnah dengar..dengar la lagi sekali...

    Apocalypse Not Now: 2012 Doomsday Predictions Debunked By NASA.

    http://www.as-i-was-saying.com/2012/01/apocalypse-not-now-2012-doomsday.html

    (cuba la link dekat atas tu, tambah sikit ilmu, tak banyak pun tak pe) ^_^.

    BalasPadam
  34. risau pasal kiamat sangat pesal, lagi baik risau pasal entah bila kita mati, kiamat tak kiamat, mati tu pasti jugak. amalan dah cukup?

    BalasPadam
  35. huyooh berani gila kaw! *it dun sounds like u*

    BalasPadam
  36. sadis betol jawapan last tu.....

    BalasPadam
  37. Khairul . Gile ko .Sekali Kiamat besok weh . Tak sempat ko nak gelakkan dorang . Hehe . Aku gelakkan ko dulu . Tapi kalo aku still alive dan mencecah umo 20 tahun ke atas pada tahun 2013 . Bende pertama yang aku nak buat adalah sambut tahun baru sambil tengok movie 2012 ngan budak2 ni . Eh . Tak kot . Baik aku sujud syukur dulu . (Naluri Ke-Ustazah-an). Then layan blog ko ar kot . Yeargh . Hidup aku memang bosan . Balik2 ngadap Lappot . Eh . Salah . Laptop . Semoga 2013 masih ada . Then sampai 2070 . Lepas tuh kalo nak kiamat . Ikotlah . aku dah tak kesah .

    BalasPadam
  38. ayat terakhir best.. buat aku gelak.. haha..

    BalasPadam
  39. kenapa la kita suka nak percaya kat ramalan kaum Mayan yg sembah berhala tu. dulu ade gak rumors cakap kiamat 2000, xde pun.

    ape pun, mulai skrg kita kne jaga iman baik2. solat dgn sempurna. solat tp x dpt cegah dr kemungkaran pun xde guna gak. byk dugaan kt dunia skrg ni. haiz...

    byk tanda2 kecil kiamat spt yg dlm hadis dh muncul skrg ni. bila tarikh itu, wallahualam. smuanya rahsia Allah SWT. mungkin besok, lusa, atau bila2. klu ssorg itu dh mati, itu bmakna sudah kiamat baginya. sbb itu la aku ckp mungkin kiamat itu bila2.

    btw Mr. K, terbaik ahh. jarang tengok kau tulis camni sejak kebelakangan ni. bagi la entry lain selain love eww ewww tu.

    BalasPadam
  40. ramai orang risaukan tarikh kiamat itu berbanding dari menyediakan bekalan sebagai persiapan menuju ke akhirat..

    BalasPadam
  41. Dari aku, rasanya biar je la mereke nie... Kalau x berlaku pun usah gelakkan... Biar diorang cari balik mana punca dapat maklumat.

    Rasanya semua dah maklum, kalau bab berkaitan agama mana rujukan sahihnya.

    BalasPadam
  42. Assalamualaikum...

    1st time baca belog nie...dan apa yg Qaseh leh katakan...entri yg bagus..

    kadang2 diorg nie main post jer apa yg org share kat FB tu...bkn tahu fakta pun...

    nice belog...insyallah akan selalu berkunjung kesini...

    BalasPadam
  43. bila manusia dah tak menjadi Rasulullah sebagai contoh dalam kehidupan harian, macam ni lah jadinya. did Rasulullah kaji pasal kiamat? hell. no. but he prepared for the day of the judgement. do we?

    nice entry bro.

    BalasPadam
  44. yup. stuju sgt dgn entri ne. apa kejadahnya diorg buat statement mcm tu? Diorang fikir kiamat tu jdi mcm tu jak ke? bnyk benda lgi lha yg blaku sbelum dtgnya kiamat.

    BalasPadam
  45. ustaz aku masa sekolah pernah kata, "masa hari kiamat berlaku tiada org islam yg hidup" jd, aku rasa link yg kau letak agak boleh dipercayai. :)

    BalasPadam
  46. Isu Semasa : 2012... Hari Kiamat terus diramal... Fenomena ribut matahari terjadi pada pertengahan 2012 hingga 2013...

    Rujuk Entri ini:
    http://che-armad.blogspot.com/2012/01/isu-semasa-2012-hari-kiamat-terus.html

    BalasPadam
  47. entry terbaik Mr K sepanjang zaman.seriously aku pun dah bosan, ada ke mangkuknya sampai nombor jersy bola pun leh kait dengan dajjal. anak haron tul.

    btway jawapan kau yg last sangat epic. haha

    BalasPadam
  48. masa aku baca artikel pasal yg 7 januari dan bla.. bla,.. bla.. tu. aku terus teringat kat kau. aku harap kau akan bangkang artikel tu.

    BalasPadam
  49. like ~~~
    barulah hilang sikit rase takuttt , tapi sedang berusaha untuk masuk islam =]

    BalasPadam
  50. demm..demm..
    gua nak kahwin 2013.
    kau jangan doa macam-macam...

    nanti hilang semua ilusi main Snap.
    LOL T__T

    BalasPadam
  51. pe macam clake.. best doe ahhahaha

    BalasPadam
  52. isi orait dh.superb.ak sokong.tp nmpk bongkak sgt dowh.jg sikit.tego je..klau xleh trime remove la

    BalasPadam
  53. jangan smpai nafsu menguasai akal fikiran...fikir2 kan lah dengan kata2 anda

    BalasPadam
  54. Nabi SAW pernah mengingatkan kita pasal dajjal..

    BalasPadam
  55. nice entry...n sy mang ngah cari kisah psal kaum mayan ni..kaum yg dikatakn pndai meramal...hari ni je da 20 disember 2012,x de pape pun???da tu yang dowg duk sebok kaji bku ramalan dorg tu wat pe???haha...nk tumpang gelak skali la nnti...

    BalasPadam
  56. Mereka bukan tuhan nak menentukannya . Percaya pada Allah . Hari Kiamat satu rahsia .

    BalasPadam
  57. .... yang tukang tulis dari bahasa jelas sgt bongkak, xleh jd pedoman ko tu....

    BalasPadam
  58. hahahaha.dah 21 januari 2013 dah.hahaha

    BalasPadam
  59. bapak kau bodoh XD

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.