Shy-Shy Cat Love Story #1

Assalamualaikum


"Aku terima nikahnya Hanis Zalikha Bt Nordin dengan mas kahwinnya RM 88. Cash.”

Sah

Sah

Sah.

Sahh.

Alhamdulillah.

Aku tersenyum, dengan tiga kali lafaz, aku berjaya jadikan si dia halal bagi aku.

"Perh kau. Tadi gila ah berlagak. Konon setakat lafaz nikah lah, apa lah. Sekali bila nak lafaz, tergagap-gagap kau." Seorang kawan yang aku dah lupa nama tegur sambil tergelak-gelak. Aku memang mudah terlupa nama orang. Nak-nak kalau orang tu adalah lelaki. Dah la lelaki. Tak handsome pula tu.

"Biasa la bro, benda berbaloi mesti lah susah nak diluahkan dengan kata-kata" Jawab aku dengan tenang. Ayat cover tanpa doubt. Dan di point itu juga, aku ternampak isteri aku yang tengah berdiri sambil bersalam-salam dengan mak-mak orang serta makcik-makcik yang entah datang dari mana. Dan secara tak langsung, aku baru perasan yang kebanyakkan orang yang ada dalam rumah tu mesti perempuan yang bertaraf ibu-ibu. Yang lelaki semua tengah sedap makan di luar. Well, kalau aku sekali pun, aku memang dah ada kat luar dah sekarang ni. Buat apa la sibuk-sibuk nak tengok pengantin. Baik makan kat luar rumah, boleh la jugak kenyang. 

"Awakk, kita dah kahwin." Aku kenyit mata sambil tersengih melihat isteri ku. "Eeeeeee. Gedik" Dia buat muka sambil berlalu pergi. Kawan-kawan dia just gelak-gelak je. Mengada-ngada. Suka cakap la suka.


 *****************
 
Aku pergi ke ruang tamu. Hanya memakai boxer. Saja nak goda isteri aku. Isteri mana tak tergoda tengok suami pakai boxer ye tak? Tak caya, cer try suruh ayah korang pakai boxer. Tengok apa jadi.

Then bila sampai kat ruang tamu, nampak la isteriku tengah rajin melipat pakaian yang kering yang baru di ambil dari jemuran sambil menonton TV. Kat TV tengah siarkan cerita Hagemaru. Aku tak faham lah dengan perempuan zaman sekarang. Dalam banyak-banyak cerita indon yang meleret-leret, cerita kartun Hagemaru jugak yang jadi pilihan.

Tapi dia diam je. Khusyuk gila dok melipat baju dan seluar. Ah, ni tak boleh jadi ni. Masakan dia boleh sibuk melipat baju dari melayan aku?

Tetiba, bila keluar je iklan Milo di kaca TV, terus aku dapat idea.

"Awak"

"Hmm"

"Tengok iklan milo tu."

"Kenapa dengan iklan tu?"

"Nampak macam sedap kan milo tu?"

"Hmm"

"Bestnye lah kalau dapat minum air milo kan?

Tak ada respond.

"Bestnyeeeeeeeeeeeeee lah kalau dapat minum milo tu kannnnn?" aku ulang lagi sambil meninggi kan suara.

Bini aku dah jeling kat aku. Perh, mengancam weh jelingan dia. Dia berhenti melipat baju sambil bangun "Pantang betul ye tengok orang senang" Katanya lagi sambil berlalu ke dapur.

Aku tersenyum. Alahai. Bestnya ada wife memahami. Air milo yang berasap datang bersama sepiring biskut dan keropok lekor. Wife aku duduk sebelah aku sambil tonton TV. Kalau nak diikutkan, nak je aku suruh dia cicahkan biskut tu dan suapkan ke dalam mulut aku. Tapi, milo tu masih panas. Takut juga kena simbah.

"Awak" aku memecahkan suasana sunyi.

"Apa"

"Duduk la sini"

Dia pandang aku.

"Sini. Sini. Meh." sambil aku tepuk-tepuk peha aku yang tak diliputi boxer.

"Eeeeeeeeeeee. Tak nak laa"

Aku tahu dia nak. Siapa tak nak kan duduk atas peha aku yang gebu ni. Tapi dia malu-malu. Iye lah, baru 3 hari kahwin kan. Aku melompat pergi ke sofa yang dia duduk. Aku duduk rapat dan peluk dia guna tangan kiri. Muka dia merah. Tapi dia tak tolak. Lama kelamaan dia senyum sambil sandarkan kepala ke bahu aku.

Ahh, bestnya kahwin.

Aku terus capai iPhone aku. Buka Twitter

"Bestnya kahwin. Rasa macam nak kahwin lagi la. Hihi"

Send.

Kurang dari satu minit, banyak gila mention dan feed back yang aku dapat. Satu-satu aku baca tweet reply tu. Ada lelaki yang gelak dan ada perempuan yang melahirkan perasaan geram kat aku. Dan tak kurang juga ada yang offer jadi isteri kedua. Aku hanya gelak sambil memeluk isteri aku.

Tiba-tiba iPhone isteri aku berbunyi. Dia pandang ke handphone dia and then terus jeling kat aku. Oh shit shit shit. Ni mesti ada orang CC kan tweet aku kat dia. Dan, itu lah saat pertama aku merasa Cubitan Sipi-Sipi 360 darjah dari dia. Sejak dari hari tu, aku dah tak berani nak tweet bukan-bukan di twitter.

Selepas puas menonton Hagemaru sambil cuddle bersama yang tersayang, aku dan dia pergi masuk ke bilik.

Selepas beberapa minit, ada bunyi jeritan. Mungkin, dieorang sedang bermain permainan yang lelaki dan perempuan ajnabi tak boleh main. Ya, main Snap. Snap!



Ulasan

cik siput berkata…
hahaha...btol ke Mr.K dah kawin???
konfius nih..haha
AyiLarimA berkata…
Alamak, sweet nya.
Seronok bila dah kawen, tak sabar ni :D

*Gatal betul :P
NorHidayahMuhdAsri berkata…
hang dh patot kawin ni. --'
Lifesaver Hamzah berkata…
arghhhhhhhhh!!!potong stim la!hahahahaha
Umi Rasyidah Rahmat berkata…
mr k kena wajib kahwin dah ni...
Cik FaRiZaM berkata…
hanis zalika...cun tu ..hehe
CekbOlat-bOlat berkata…
erkkk? yg last tuh .. main poker ke woi? hakhak
Tanpa Nama berkata…
kawen cpat lah ko mr k

pelik smcm ak nengok nye haa

hahaa
Akulah Pak Lan berkata…
Haha sejak bila kau mula buat cerita ni bro?

Nice dah ni, buat novel bersiri ala-ala manga plak
Tanpa Nama berkata…
Mr K ak ase ko dh layak nk wat novel cintan cintun nie...try lh wei...HAHAHA
Bella Bell berkata…
hahaha. comel gila cerita kau ni. SNAP!
iris hunny berkata…
hahhahahah...mr k ...mr k...=)
El berkata…
bodo. hhahahahah
Tanpa Nama berkata…
Gini gaye aku ase ko da diharuskan kahwin . Ko da siap . I mean Mental ngan fizikal ko . Giler . Tiap bace blog ko asik pasal khwin ja . Last2 aku pong nak khwin gak . Allah . Jangan sekarang Pliz . Aku banyak bende nak buat ag daripada khwin . Nak g Backpacking around the world . Nak beli Motor Harley . Kalo ade laki, susah ar . Eh, bez gak kot boleh suh die angkot beg deuter uh . Haha . Tapi siyes weh . Ko kene kahwin .
teddy bella berkata…
hahahahha...bengongsss....nk juga ada unsur2 tutttt..tp last2 bukan..hahahahaha...wat aq gelak sorang2 smbil terguling2 da ni...
Tanpa Nama berkata…
Weh . Try tulis novel . Gerenti Bestseller Punyerr . Tajuk 'Makk,Khairul nak kahwiiiin ." Haha .
NSH berkata…
1st?hehe...bdw nice entry
aQel berkata…
kemain imaginasi kau. hahaha!
sicomot-comel berkata…
WARGHHHH~

kau ni dah wajib kahwin bro !
tah pape tah yang dia berimaginasi setiap hari.
Eh, bukan, setiap malam !!haha


SNAPPPP!!!!
Akim Iqbal berkata…
Pergh, dulu aku macam ni la. Cerita pasal kahwin. Lepas kahwin terus senyap. Best oo kahwin. See see. Best best. har har har
Mira Hunny berkata…
kawin je la cik khairul oii...
Tanpa Nama berkata…
Astaghfirullah.Ramai je berimaginasi tp kalau dah smpai tulis bkn2 kat blog kan dah tak baik.
mR.k nak isteri baik kne jd baik or mr.k nak isteri yg suka berimaginasi dan post kat pblc?
nignagger berkata…
Mr.K,kau punye pasal la,aku tiba-tiba rasa nak kahwin walaupun aku baru..19.hahaha.sengal la kau.
entry keji dari MR K/. geli ..
Tanpa Nama berkata…
kemain ada milo
hagemaru mmg best
una berkata…
hahahha, cerita yg menarik campor2 sengal. kemain agi.. hahaha
misz aisya berkata…
amboiii gediknye! cepat2 lah kahwin mr K oii..huhu :p
maiTuty berkata…
Mr K, bila nk hantar kad jemputan nya??!! haha
Eyka berkata…
kemain lgi dy..kawen cpt2 la wey..dah smpai seru dah 2 wey! keh keh keh :P
Mikael berkata…
tulis la panjang sikit lain kali bro. kakaka
hafiz hafizol berkata…
haha... NIce.. 1stime woo.. aku baca entri Mr K sampai habis,. terharu x terharu x?? hak3
tiqa ramlan berkata…
Hahaha. Lawak lah entri nieh. Orang belum khawin takleyh bace,, nty sibuk nak khawin :P
Saper Saya berkata…
buat novel terus la Mr. K.. x pun kawin terus.. parah ni, asyik imaginasi je.. haha!!
MSMF daily diaries berkata…
Arghh boleh giler aku bace entry ny. Serious membuak-buak lak perasaan ake nak kwen. Hahaiiii
mimi berkata…
Ko dah patut kawen la Mr K! Sungguh ak ckp, ko dh patut kawen. Awat xtaw 2-3 menjak nh, semua org nak post pasal kawen2 nh? Kang dgn aku2 jgak yg kawen. Padahal bru kene dump 3-4 bulan lpas.huhuhu~~~~gatei!
hahahaaaa sengal laaaa cepat smbung lagi cerita ni
umiradaud berkata…
eh? haritu diana amir. pastu, hanis zalikha pulak?? haha lawak ah mr. k
LeNsA berkata…
tweet lg bkn2..hahahaha..
cik Es ღ berkata…
hahaha- sweetnye entry :)
Tanpa Nama berkata…
mcm cite blue.kshkahkah
yad'z berkata…
dah sampai seru nak kawen dah ni.. ahhahahaa
si ngokngek berkata…
bahaya betol benda tweet nih..HAHA

sasau dh mr.K..kawen lar cepat!!.HAHA
Tanpa Nama berkata…
kemain cerita dia. buat aku rasa nak kawen. puiii.
Kecik berkata…
Seyes cita ne mmg lawak gila. Tapi aku baca komen korang lagi lawak. Terutama miss/mr Nazrul Ashraff & Syaza Athirah punya komen... Sokong 100%, Mr.K memang keji. haha
MsCoffeeCat berkata…
:: Parah. Sila bernikah Mr K ::
zainatul abu bakar berkata…
dh hanis zalikha pulakkkkkkk mr k ni.kate setia kat lisa jer.lelaki mmg mcm ni kn
Cik Ika berkata…
hOho..semua yg ad kat blog nie mmg bestla..,,TERUSKAN USAHA! XD
EZAN IDMA berkata…
hahah tggi imaginasi ehem!
Tanpa Nama berkata…
mr.k mr.k.. cepat la kawen mr.k oit!
Miss Meen berkata…
Mr.K waaahhh buat novel suka nie
Hihihi..pra perkahwinan..
Kekeke...
Uishhh hang nie dah kawin ka blm?
Dah kawin baguih laa..
Lom kawin WAJIB dah kawin niee ...
Hihihi XD
hanem ishak berkata…
mr K buat novel lah.mesti ramai beli punnye
Tiara Fazlin berkata…
nak kawin gak ah gini...=.=''
alia zainol berkata…
wahh boleh buat novel ni baguss2 :)
NUR AYNIE berkata…
cerpen yg menarik hahaha...=p
EKIN berkata…
mr.K belum kawen. tapi entry eww2 best gila.. haha. aku yg kecik ni pun terasa macam nak kawen. hehe.
sweet sgt. :)
emira shafiqa berkata…
haha , wajib kahwin dah ni :D lol
teha berkata…
ehem2 mr.k... xsbr nk kawen ke ? hahaha !
Deq'Ah DNA berkata…
hahahahaa...
bengong giler mr.k..
gelak guling2 bace bende nie..
i think you have to get married now..
hahahaaa
Halimatun Sa'adiah berkata…
chantek susunan cite nye..
cepat le btemu jodoh ek..
Diyana Norman berkata…
nak kawen... hahaa

men snap..! lame x men
azie91 berkata…
suddenly im stop crying n smiling.
siyesly. indah! ^-^d
Tanpa Nama berkata…
Mr.K omo..OWK(orang wajib kawin)ni!!..hahahaXD
Tanpa Nama berkata…
makin baca makin sy jtuh cinta.haha :p xpenah bosan baca entri awk