Ahad, 11 Disember 2011

iPhone 4S - Official Launch by Celcom .

Assalamualaikum



Well, currently I got problem with my service line. Asyik stuck je bila main BBM. Nak bermanja pun susah. So, honestly mission untuk mencari line and servis provider baru dah lama start cuma tak tahu yang mana paling sesuai. And tup-tup, someone told me yang Celcom punya coverage adalah sekitar 95% di seluruh Malaysia which is paling luas since Celcom adalah telco yang paling lama di Malaysia. So, Yup, for me the coverage is important. Sebab I really hate duduk di kawasan pedalaman and stuck dengan smartphone yang tak ada line. Bila dah tak ada line, surely tak boleh main multiplayer online game seperti kebiasaan. Not only play the games, but also, browsing the net and chatchatchat with my girl(s). Dan dari my own experience, kalau ada problem dengan line dan service Celcom, just contact the Celcom Customer Service. Customer Servisnya memang terbaik sebab dulu pernah call untuk bertanyakan pasal masalah Celcom Broadband. So, Celcom is not that bad dari apa yang orang kata.

And pagi semalam (Jumaat), ada satu email masuk and bagi tahu yang Celcom akan buat pelancaran iPhone 4s secara official. Yeah, iPhone 4s. Actually kan guys, I never had an iPhone especially iPhone 4. Tapi, pergi mana-mana je nampak iPhone. Pergi kelas, nampak iPhone, balik kelas nampak iPhone. Buka TV dan youtube pun nampak iPhone. Well, no doubt yang iPhone 4 adalah smartphone yang paling ramai artis-artis di seluruh dunia pakai. And now, the latest model for iPhone dah up to go which is iPhone 4s.


But, iPhone 4S ni anda hanya boleh beli bermula dari 16 December 2011. Sebab itu adalah the first day korang boleh dapatkan iPhone 4S di Malaysia secara official. So, macam mana nak jadi antara orang yang paling awal pegang iPhone 4s ni? Easy. Anda just perlu pre-register di Website INI. iPhone 4s tu anda akan dapat semasa Celcom’s Official Launch which is pada 16 Dec 2011, di La Bodega, Bangsar Shopping Centre KL. Make it fast sebab tarikh tutup re-register tu adalah pada 13 December.

Dan jangan risau about pembayaran, as far as I know di Celcom memang boleh buat 0% Easy Payment Plan untuk pemegang card Maybank, CIMB, CitiBank, HSBC and RHBb. Also, no fee required kalau anda bayar guna AEON Credit Financing.

Well, apa yang membezakan antara iPhone 4s dengan iPhone sebelumnya?


  • 8-megapixel camera 1080HD : Click here untuk tengok sample clip yang dirakam guna iPhone 4s.
  • Dual-core A5 processor: Kalau korang rasa iPhone 4 smooth gila, then cuba guna iPhone 4s. 
  • iOS 5: Over 200 new features to bring your mobile experience to a whole new level!
  • iCloud: Sistem terbaru untuk iPhone. Store your music, photos, documents and push wirelessly to all your devices.
  • Super awesome Siri : Your real girlfriend.

    The Awesome Siri
    For the first time ever, I am so impressed dengan teknologi smartphone zaman sekarang. Ingatkan, teknologi future yang bercakap dengan gadis virtual tu tak boleh jadi kenyataan. Tapi seriouslly, Apple dah upkan teknologi telephone pintar ke satu level yang awesome. I don't want to oversell the Siri and iPhone 4. But, look at this.




    And THIS.



    AND THIS
     


    Credit to JK


    Serious best. Just cakap. Ask. And Siri akan buat semua benda. I want this phone, badly. -_-


    *****************

    So, why you guys need to pre-register dengan Celcom kalau nak beli this phone? First, sebab ianya easy. Semuanya di buat secara online. Just submit your details and then you guys akan dapat email dari Celcom untuk confirmkan pembelian anda. And jangan lupa, print out that email dan bawa ke event yang akan berlangsung pada 16 Dec nanti. Oh oh, one more, pre-register is good sebab once anda dah pre-register, anda akan dapat priority queue masa kat event tu nanti.

    First queue akan bermula pukul 9pm (15 Disember 2011) dan midnight sales akan bermula pukul 12am (16 Disember 2011).

    Psss. Siri is awesome habis kan? Nak-nak bila guna suara perempuan.



    29 Comments:

    nurmujahidah berkata...

    best3!!! dalam banyak2 ciri,,, harga tak bagitau,, sbab takut orang tk nk beli,, kuang3

    Umi Rasyidah Rahmat berkata...

    uuu... iphone 4s.. nak..

    Eza Boom Boom :) berkata...

    tak mampu beli lagi...walaupun mahu,adussshh..

    nedd berkata...

    lama2 mcm org gila sebab brcakap dgn Siri tu je, ha3

    Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

    kalau promo memang ayat kau bajet budak suci. tehee.

    Aisyah Fadzil berkata...

    Harga dia around 2k ke lebih dari 2k eh?

    RinsyaRyc berkata...

    guna suara perempuan ? Oh, kromosom x + satu.

    aqmalazmi berkata...

    erkkk..forsure mahal kan?? *sigh !

    [MiSs1904] berkata...

    agak 'creepy' di situ.
    tiba2 tgh malam dia bercakap!

    *oh imaginasi*

    teha berkata...

    peerrgghhh ~ semat gilee !

    awesomeME berkata...

    cool! tapi makin maju dunia, makin malas la manusia. haha nak type pun dah malas!

    melati_jelita berkata...

    awesome!!! i want it too..but kalau xbeli masa launch tu xblh ke?jauh nor nak g bangsar tu

    izaRamos berkata...

    SIRI ni bole detect accent american dengan british je. nak hrp accent manglish kite, semua slh dgr ==" ce try tgok video dia kat amanz.my

    Tanpa Nama berkata...

    siri leyh ta tulis mcg camniew.. itew nak taw jew..

    cik aletheea: berkata...

    Aku gagal menunggu 4s ni.. Org celcom bgtau Kat aku lah 16 dec tu maybe x jd kot.. Haha dan2 aku trus angkat i pon 4 je..;)

    MissInvisible berkata...

    Da pegang da pom mimgu lepas..hoho.

    husna barakah berkata...

    tapi kan kawan aku da beli phone tu. dia beli dari oversea la. dia kate phone tu x paham kalau kite x cakap ade slang org putih. nnt die x paham, patu kite ulang2 cakap bende yang sama. at last phone tu fed up dgn owner sendiri. die kate perasaan tu macam kene dump. even by our own phone

    sYafIk-wAy berkata...

    nak beli tapi duit tak cukup lg lorhh , sedeyh

    C'chanteque Manes berkata...

    0% easy payment plan ni hanya utk pemegang kad Kredit bank2 yg terlibat kan? bkn utk kad bank biasa..btul x? ade sesape tau?

    Miziey berkata...

    Guwa pun ada tgk satu video pasal Siri nih, mcm Husna Barakah kt atas ni ckp aa, Siri cuma phm english dalam accent tertentu jer. Klau accent Singapore atau nak-nak lagi Malaysian, Siri memang tak faham ah. Tp skang tak tau la samada prob nih da resolve atau tak.

    dakpipimerah berkata...

    tok khairul . boleh bagi detail lagi tak pasal iphone 4s ni. what i mean is kalau nak beli mmg perlu ke credit card? kalau beli cash macam mana. internet dia guna mcm blackberry ke?

    sorry mcm taktau sgt. tapi mmg tak tau pun sal hp canggih ni. hehe

    Faiz Ezanee berkata...

    Price DiGi dah keluar, tp price Celcom tak keluar pun.

    One Stop Centre berkata...

    jom layari dan follow saya...

    http://movie5zal.blogspot.com
    http://5zalproductcentre.blogspot.com

    Teenager Housemaid berkata...

    omg, iphone 4s... bestnyerrr
    i want it too..*pegi beli sndiri la* haih -_-'

    fathiyyahISMAIL berkata...

    wuahhh best nyee +__+

    kent berkata...

    tapi digi lagi gempak beb..doorstep delivery kauuuuu...curlassss kannnn...xpayah nak bsesak2 bau ketiak sesama sendiri occaayyyyy...bersamamu...

    sicomot-comel berkata...

    wait semenet !

    Siri boleh detect bahasa selain English tak?
    Dia paham ke kalau kite cakap melayu kat dia?
    how bout nak bagi mesej dlm bahasa melayu??
    Ohh..mesti suck giler ! hahaha

    Nura Violet berkata...

    Ini yang ada kompas tu kan?

    Malaysian Celcom User berkata...

    I posted a blog about celcom and iphone on.. http://celcomcustomer.blogspot.com

    Disclaimer

    This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

    The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

    This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

    For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

    Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

    Light 18sx contents.

    All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
     
    Powered by Blogger