Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2012

Life Crisis : Pattern Perjalanan Hidup

Imej
Assalamualaikum


Hellow gedik-gedik sekalian. What's up?

Pernah tak korang ingat zaman kanak-kanak ketika aku aktif memblog dulu? Well, itu zaman dulu. Zaman  tu banyak benda yang berlaku di sekeliling kita. Zaman tu, John Hafiz pun masih memanjakan Denver. Zaman tu, Melayu Minimalis pun masih gempak. Zaman tu, Hanis Zalikha pun masih tak banyak iklan. Zaman tu, Zack Zukhairi pun masih dengan kekasih lama. Zaman tu, menulis blog adalah sesuatu yang ewww. But now, sesiapa je yang boleh menulis blog.

Zaman University / Kolej
Kalau korang belek-belek timeline Facebook dan Twitter korang, korang akan perasan yang dalam sehari mesti akan ada orang yang cakap dia rindu zaman persekolahan. Masa lepak-lepak, kadang-kadang aku pun teringat jugak sekolah rendah aku di Balok serta sekolah menengah aku di Beserah. Aku rindu most of the people involve in my memories. Dan bila aku nak contact balik dieorang semua, aku rasa segan. Tak tahu lah kenapa.

Well, zaman tu semua, money is not much a…

Ciri-ciri Anak Lelaki Yang Sesuai Anda Kahwini.

Imej
Assalamualaikum

Hellow gadis-gadis dan jejaka-jejaka yang tak kahwin-kahwin lagi. What's up?
Seperti yang kita tahu, statistik mengatakan yang 2.5 juta rakyat Malaysia yang berumur 25 tahun dan ke atas tak kahwin-kahwin lagi. Aku tak tahu lah kenapa dieorang tak kahwin lagi. Adakah sebab dieorang (or, korang) tak laku? Or maybe korang tak kahwin-kahwin lagi sebab tak reti memasak dan malas untuk kemas rumah? 
Lagi pun, mesti ada punya orang yang tanya "Weh, kenapa kau tak kahwin lagi?" Then dengan bangganya korang jawab. Sebab Tuhan nak save aku for the best. Eley. Padahal bangun tengah hari, sampai ke petang baring sambil layan sinetron Indon, kain baju pun emak yang basuhkan. Pastu berharap ada orang nak datang meminang. Puhhh-lis.
And. Oh Oh. I know. I know. Korang tak kahwin sebab sebab still berharap kat boyfriend korang yang kasi harapan palsu padahal si boyfriend dah plan nak kahwin dengan perempuan lain dah kan? Alalala. Keciannya. :( And and and. Tak kurang juga…