Selasa, 7 Februari 2012

Bila Perempuan Mandi Di Public.

Assalamualaikum


Hello gadis-gadis dan jejaka yang suka mandi bersama sekalian. Korang sihat?

Pada hari minggu yang lepas, ketika aku dok tengah syok main game online (Glory Destiny Online.) Tetiba member aku berbunyi:

"Khairul, jom kita pergi mandi kat Kolam Air Panas Gadik. Best doe. Rasa relax je badan"

"A'ah. Jom lah. Kalau nasib baik, boleh mandi satu kolam dengan awek-awek cun macam kelmarin. Situ, tempat mandi terbuka. Lelaki dan perempuan bercampur. Perhh. Best woo."

Ahh. Kalau dah lelaki. "Awek", "comel", "mandi bersama" dan "basah" adalah perkataan yang amat power kalau di satukan dalam satu ayat. Bak kata orang, kucing mana tak nak ikan kan? Lebih-lebih lagi, kalau ikan tu berlegar-legar dalam kolam air panas ye dak?

Dan, aku pun dengan keterpaksaan, pergi lah mempacking barang-barang aku untuk pergi ke Kolam Air Panas tu. Aku pergi bukan sebab nak tengok ikan-ikan comel dan basah berenang-renang dalam air beramai-ramai. Aku pergi sebab semua roomates aku pergi. Betul. Tak tipu.


And guest what. Bila aku sampai kat sana, perh. Ramai gila orang beb. Aku sampaikan hampir tak jadi mandi sebab tak jumpa kolam kosong. Aku datang ramai. So tak best la kalau mandi bercampur. Tapi tak apa. Sebab dalam diri dah excited gila dah, sanggup je la tunggu kolam kosong. Maklum lah, first time mandi air panas semulajadi. 

Tapi kan, masa aku tengah nak bayar tiket kat kaunter pembayaran, kawan aku ada cuit aku sambil mengerak-gerakkan mata dia ke arah kanan. Aku sebagai sorang lelaki yang agak pick up, aku pun menjeling la ke kanan. "Comel weh". Bisik dia. Well, no argument here. Definely a cute girl. Dia pakai tudung bawal dengan elok bersama baju kurung yang tak ketat. Nampak ayu jee. And, since aku tak tahu nama awek tu, aku memutuskan untuk panggil dia Awek Ayu Kolam Mandi Air Panas.

Now, let us imagine ya.

How if, korang jumpa seorang awek. Yang comel gila. Pakai tudung dan menutup aurat dengan lengkap. Tapi berada di kolam mandi yang bercampur lelaki dan perempuan. What would you feel?

Ya! Weird kan? But, bila aku tengok this girl yang comel yang tutup aurat berada di kaunter daftar kolam mandi. Aku rasa macam... "Aduhhh, ruginya kalau a girl yang tutup aurat macam tu boleh tetiba mandi di public". Serious rugi. Apa guna tutup aurat bagai kalau still tayangkan di kolam mandi bercampur?

Dan korang mungkin akan berkata:

Ehh, apa salahnya kalau perempuan mandi di kolam mandi? Islam ni bukan agama yang complicated okayyyyyy?

Well... Ye la ye la. Tak salah kalau korang nak mandi di kolam mandi (Pfff). In fact, you girls patut memperbanyakkan aktivity memandi ni. Why? Let me tell you why.

You girls nampak ayu bila basah-basah di kolam mandi.
This is serious. Ya, girls nampak gojes bila dalam keadaan basah-basah lebih-lebih lagi bila berada dalam kolam mandi. Why? Sebab pada masa ini lah, setiap lelaki yang tengok (Mostly remaja) akan bercakap-cakap pasal body korang. Well, we boys are good with imagination you know. Sometimes, the boys gonna talk pasal your assets and what they can do with it. Seriously, the things they can do with it. And it gonna last for.... ermm.. the whole day? Or, for the rest of their life. Something like :

"Ehh, kau ingat tak. Tu la perempuan yang kita jumpa kat kolam mandi hari tu. Badan dia bila basah, mantap beb. Dia punya bukit, perhhh. Tu belum kira lagi dia punya......"

Well, last time i checked, you girls sukakan perhatian kan? Lebih-lebih lagi bila ada lelaki yang bercakap pasal korang. So ini lah masanya untuk membuatkan lelaki menjadikan korang sebagai topik perbualan kan? Ya saya tahu idea saya bernas.

Baju Renang Muslimah pemankin kejayaan. 
Dunia dah maju. Semua benda boleh di manipulasi. Dan sekarang, tahukan anda yang girls boleh mandi di public dengan mengenakan pakaian mandi Muslimah? Tak percaya, boleh tengok di bawah:



Aku tahu baju renang ni nampak agak seksi. Tapi tak apa. Sekali sekala lelaki imagine pasal badan korang pun apa salahnya kan? Alaaa. Tak luak pun. Lagi pun, you girls will never know. ;D

************

Let me tell you something, girls. Yeah, baju Renang Muslimah is a bullshit. There is no such as baju renang muslimah. Yang ada hanyalah Baju-Ketat-Yang-Boleh-Dipakai-Oleh-Perempuan-Supaya-Kononnya-Girls-Boleh-Mandi-Di-Public-Sambil-Ditonton-Oleh-Lelaki-Gatal.


Well girls, aku kasi contoh lah. Korang pakai baju 3 lapis. Tak pun 4 lapis la kasi best sikit bunyinya untuk sedapkan hati korang. And then, bila korang mandi, agak-agak, ada fungsi tak 4 lapis baju tu bila air semua dah meresap? Korang mandi pakai telekung pun tak ada guna bila dah kena air yang meresap. Sekali meresap, lelaki yang tengok umpama dapat tengok freeshow tahu? See? I told you. Untung jadi lelaki. Mudah je nak tengok perempuan bogel depan mata.

So, kau nak kata perempuan memang tak boleh mandi di public la ye? Tak boleh mandi air panas. Tak boleh mandi kolam?
Wait. Ada aku cakap macam tu ke? Pfff. Of course la perempuan boleh mandi di public. Dengan syarat, di tempat mandi tu memang 100% tak akan ada lelaki melihat. Tak pun, kalau korang nak mandi kat tempat yang ada lelaki, korang boleh try pakai baju ni. Lagi best dari baju renang muslimah tu. Design pun up to date.

Awek Ayu Kolam Mandi Air Panas
Mari kita berbalik kepada kisah awek comel ni. Ya, sorry for non-comel girls. Sesebuah cerita likely akan menjadi interesting kalau wataknya comel. No offense (I know you gonna get offended. I just dont care). So, percantikkan lah diri anda.

So what about this comel girl? This girl. She is good. Sebab dari mula aku masuk kolam mandi tu hinggalah dia keluar, dia tak sentuh air langsung. Dia just duduk tepi dan temankan kawan (or adik i dont know) mandi kat situ. Sejuk perut aku tengok dia tak join mandi sekali. Kalau dia join mandi sekali, sure akan akan kecewa.

Well, aku tahu yang lelaki dan perempuan masing-masing suka mandi dan main air kan? And, aku sebenarnya dah plan. Kalau aku ada isteri nanti, aku nak bina kolam khas untuk isteri aku. Aku tak tahu la korang punya suami macam mana. Tapi, aku tak nak lelaki lain tengok bentuk badan isteri aku. Bini aku, suka hati aku ar.




123 Comments:

Mr K berkata...

Tajuk entry tak boleh traffic whore lagi ke?

FNMR berkata...

kau comment title entry kau sendiri?--'

NOOR FATIN berkata...

betol jugak kan khairul.. pakai la baju sebesar2 alam pun, berpuluh2 lapis pn, kalau kena air, aishh. haha.. mandi je la kat rumah sendiri. XD

Tanpa Nama berkata...

Mr.K Kucing rumah aku tak makan ikan. So tak semua kucing suka ikan ^;^'

And "last time I checked" please Mr.K, only Damon Salvatore can own this word haha.

aten berkata...

haha.nice.blogging smbil mnegur:)
smoge jd suami yg baek*tetbe.haha

wanie mn berkata...

wlupun entri kerjanya nak membahan kaum wanita, tapi papepun stuju sgt. and apa yg mr.k kata absolutely rite. sokong sgt. apa yg baik mr.k cuba smpkn akan sy jdkn sbg panduan. btw, thanx sbb buat entri yg agak laser tp bermakna. ;p

Halimatun Sa'adiah berkata...

thanks for sharing dis info..
sy pon mmg ske maen ayor, tp kalo de kmplan lelaki mmg maen jauh2 kalo bole...
bagos u jge wife u nant..

hana berkata...

wah..
bagus la jd isteri awak..
terjaga..
hikhikhik..

aten berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

nice one mr k ....

Wany berkata...

Is it true laki btol2 suka pd prempuan yg tahu jaga diri dia ?

nfr berkata...

benci. penat je aku tekan link 'baju ni'..ingat ke btol2 dah ada design up to date. nak jgak la aku tgk. rupe2 nye..dem!

Shafiq berkata...

kahkahkah mengancam je tajuk ...

diana berkata...

berapa ramai lelaki sanggup buat kolam renang untuk isteri kat rumah..kebanyakan yang ada kolam renang kat rumah akan tetap bawak bini dia pi mandi kat kolam renang hotel dan taman tema..huhu..

El berkata...

boring. read the intro. skip everything else

Aziz Syaidahtul berkata...

Ah~~ betul-betul... 'baju renang muslimah' tu still x tutup aurat...bungkus may be ya...
dkt malaysia ada ke tmpt mandi bkn co-ed?

wonder~

Fatin Aliyya berkata...

haha bagus betol plan masa depan kau.tabik spring ah aku :)

Nailah Azman berkata...

Assalamualaikum.

Perkara yang selalu perempuan Muslimah amik mudah. I love waterfalls or anything berkaitan air. Kira memang suka swimminglah. But the best, mestilah mandi kat air terjun.

But kalau pergi mandi, memang all the family member check dulu, and carik tempat yang betul-betul kosong and takde lelaki.

Bertudung tak semestinya kena hadkan segala aktiviti. Still boleh mandi tapi kena pandai beringat and tengok sekeliling.

Paling sedih, tengok yang elok dah bertudung tapi bila dah eksaited nak mandi, ha kauuuu! Seluar pun ketat, baju putih. Apakah? :p

Farhan AJ berkata...

haha..terbaik dow..

erysweetie berkata...

hahaha..mata lelaki takleh buat main.

bahaya betei

eiz_ezzy berkata...

tajuk entry memang mantap. HAHA

adeyla berkata...

tajuk entry kau mmg traffic whore gilaa ahh

Akim Iqbal berkata...

Air air air ! Perempuan sukakan air. Bye. Jom pi jual air. Satu singgit satu singgit !

AmalinaNashihin berkata...

Saya ni pun memang tak suka mandi dekat public, nanti lelaki nampak.
Tapi kawan-kawan selalu cakap,
"kau ni kolot ah, tak best doh pergi dengan kau. Tak fun."

So, terasa hati di situ -..-"

emy|farid berkata...

mak aihhhhhhh.......
bahagia la hidup bini nanti.
alhamdulillah.... ada privasi gitu. hehe

Suraya Aris berkata...

Dah lama tak mandi kat mane2 pon selain kat rumah sendiri :D

Adda berkata...

likeeeeeeee :D

cikpia berkata...

ok, impian pembinaan kolam private yang sangat cute. DO make it a reality one day......

NiGhTiNaNgLe_FARA berkata...

hoho...

tak bleh blah bila word ni ade "tak luak pun"... pfft!!

teNtanG kaMI berkata...

mr k :)

ADEEYA berkata...

Hahaaha totally :)

Mastura Mohamad berkata...

nice.. maksud ternyata sampai menusuk terus dalam hati..

dRopPuc!noo™ berkata...

Perfectly explained. Tumbs up :)
Sangat sedih tengok kawan2 aku pg mandi sungai segala. adooohaiii..
Aku tengok mata lelaki pon macam nak terjulor keluor.
Dan disaat itu aku dapat dosa kering sbb sumpah seranah kaum adam =.='
First time jalan sini. Nampak gayanya macam best je nak follow. XD

aku berkata...

bab baju tu yang aku tak leh blah tu.. adehhh.. apa pun imaginasi mu amat tinggi untuk membina kolam buat isteri.. apa susah, sekarang kan dah ada kolam yang mcm kanak2 tu.. boring2, kau pakai je kolam tu.. huarghhhh [^^]v

aisha mohamad berkata...

lol,k komen post sndri?lawaklaa

Tasha berkata...

malulah nak mandi campur2 skrg bila dah beso ni.hak3

paling kuat pun men air takat lutut. aku tak comel la.tp aku buat cam bdk comel dlm cter ko ni,dah rmi.toksah la mandi...

kalau dpt tmpt terlindung n xde laki blhlah kan...

cikmawar berkata...

hahhaa.... buat kolam kat rumah sendiri lah nmpaknye nnt..

dari sisi hidupku berkata...

untunglah bakal bini ko.ko buat kolam khas untuk girls je la.Pastu free tau.

dari sisi hidupku berkata...

untunglah bakal bini ko.ko buat kolam khas untuk girls je la.Pastu free tau.

blog-tips-kurus berkata...

bertuahnya isteri kamu..

*muslimah swim' suit memang masih seksi=seksimah jadinya...

miss inna berkata...

rasanya entry mr.k nie mcm seorang bapa yg sedang menasihati anaknya. yup, good points there.

hejauw berkata...

yesss... teros menusuk kalbu..hahha

myra abdullah berkata...

tulaah..better mandi kt dlm kolah bilik air..lagi syok,boleh wt ala-ala bath tub.hehe.

anyway,bagus shared opinio about this..sb sometimes gurls ambik mudah dlm hal mcm ni kes nk mndi kolam air panas pnye cer kan..

tieha ismail berkata...

tieha rse seeloknya perempuan tayahla mandi kat public..air terjun ke, waterpak ke..and air terjun paling bahaya kot...org boleh skodeng...dah la dekat hutan, mne nak tahu kalau ade orang menyorok kat balik pokok tu and then snap pic banyak...

mia kaftiya berkata...

sejuk perut baca entry ni. Huhu.. thanks utk 'peringatan' ini! ;)

zey berkata...

K, aku cuma nak stuju 50% je ngn segala bebelan y kaw kasi.

aku amek kos science marine y mewajibkan aku amek lesen scuba. aku selam laut melihat ciptaan Allah y tiada tndingn. 75% mnutupi bumi, tak ramai nak kaji.

Thanx pd y design bju renang muslimah, aku dpt pki bila mnyelam. bukan bullshit,k.

kat uni aku ada kolam asing utk prmpuan shj, bolhla aku n coursem8 aku berlatih berenang.

berenang sunnah nabi. kaw pndai berenang? nnti siapa nk slmtkan wife kaw y comel bila iceberg mncair mnutup satu bumi?

aku sokong kaw, mmg slah bila prmpuan mndi di khlayak rmai.

tp mngkin aku rasa lngkah prtma y kaw ptut buat ialah utk tidak prgi ke kolam air pns. tak gitu?

chill! XD

Eyeme berkata...

mmg x setuju dgn baju renang muslimah..even longgar mcm manapun, bila kena air, melekat jugak..

misz aisya berkata...

huhu. aku mmg xkan lah pkai bju renang tu, bukan muslimah sgt pon..

ak mndi je kat kat kolam/waterfall/laut tp dlm kelompok ramai (family or friends). dan akan pakai bju hitam bsr gedabak, ngan tracksuit..

:)

Umi Rasyidah Rahmat berkata...

hari tu ada kawan-kawan ajak kuar pi pantai. boys and girls. tapi aku tak pi. kwan aku cite ada kawan pompuan aku pi mandi kat laut. ada laki time tu. aku terus teringat status ko pasal ni dkt fan page. nak tegur tapi aku tak berapa rapat dengan kawan-kawan aku tu. macam tak berani.. T.T

Tanpa Nama berkata...

oh oh ! maksudnya kalau ternampak mr K ni lemas, kaum perempuan kena pikir 123456789kali nak pergi tolong eh.biarkan aje lemas,senang cerita ngahaha!

Puteri Kerek berkata...

sokong comment @Nailah Azman....:)

yg pastinya kat m'sia mmg susa nk cr pvt pool...sume public,,,kalo ad pn den xmampu...
tp utk elak ramai org g pagi2,,,tyme 2 tade org,,,ble org mula ramai chow lah,,,:)

manusia biasa berkata...

1st time nmpk baju mandi muslimah tu
dalam ati mmg x gune lgsung..

mintz berkata...

someOne or some group need to change the term awek bertudung to the term awek menutup aurat.. buat trending ke..hahahaha. xde la ramai yg asek nk buat entry pasaei penjelasan 'bertudung x semestinye menutup aurat' n so on... ayoooe..

hemm contoh nye, nmpk awek bertudung tp x ttup aurat just stret away mind set tu ialah "eh awek x mnutup aurat tgh lalu la" or pe2 la term yg same mksud dgn nye yg lbih cool ke.. xde la jd cm ni "eh awek bertudung-tp seksi-coz-ak-leh-nmpk-curvy-body-yummy-die-dow lalu la" then ttibe insaf smule blk on lappy wat entry jele2 lg psaei perkare same..hehehe..

so cam ne K?

Cik Najwa berkata...

dulu ade wat latihan ilmiah tentang hukum pakaian renang muslimah.
ringkasnye,blh pakai tpi time mndi ngn pmpuan je la or mahram kite.

=D

Siti Nur'ain Sazri (Saifuddin) berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
MsCoffeeCat berkata...

Boleh mandi kolam mandi air panas. Kat Sungkai ada kolam mandi air panas dlm bilik private. :P

cweet pinky berkata...

nice pos , wlupown adew kekurgn tp maseh bole dijdkan tldn , so i think u might love to read dis ek , http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/01/xpayah-la-na-selaput-dara-palsu.html

Tanpa Nama berkata...

adoi.. x leh bla betul baju renang yg mr.k rekemen tu.. hahaha.. skrg ni pun aku dah x mandi kat kolam awam sebab bile pk balik segan la nak berenang dgn kaum yg bukan sejenis.. bkn nak perasan la kan tapi memang aku perasan byk mate laki yg memandang.. so dah terbantut niat aku nak berenang.. huuuaaaa.. dah lame x berenang!

Amirah berkata...

Yup, setuju gila ngan kau. Hari tu aku pergi sungai picnic, ternampak ada sorang mak cik ni tengah main air ngan husband dia. Mak cik tu pakai tudung ngan baju putih bila kena air nampak lah kan dalam2 tu semua. Tapi husband dia buat dunno je pfft

~cAhAyA kEmUL!aAn~ berkata...

normally akn pkai tshirt n track suit n tetibe pkai tudung bidang 50-60..sbb xtau berenang, so dok je dlm air smbil pegang hujung tudung supaya xmelekap ke dada..ade hikmah xpndai berenang rupenye..haha

Tanpa Nama berkata...

kalau nak mandi kat kolam gitu.. better pakai baju yg kaler hitam.. tapi tgk jenis kain la.. jgn guna kain yg bapak punya lembut.. tu masih boleh nampak bentuk badan..

senah berkata...

ohh ya. you're bullshit mr. K. hahhahahaha!

aku sokong komen Zey, sebab kami sama2 amek course Marine Sc. kau patut lebih banyak kaji & perhati. jangan sebab pegi kolam air panas je, kau nak kondem semua pompuan. ade sebab kot kalau pompuan ni kena masuk air/laut (MACAM ZEY & AKU)..coz we are mariners. tahu ape itu mariners? what's their job prospect? go treasure lah!

jangan lupa, sunnah Nabi s.a.w ade 3:
i. memanah
ii. berenang
iii. berkuda

Alhamdulillah aku dh berpeluang belajar memanah & berenang, berkuda is next.

so, boleh fikir out of box sikit tak? sucikan sikit hati tu, takyah nak kondem pompuan sangat lah. pfft.. -__-'

dan memang t/jawab kau as suami nak kena jaga isteri. kalau tak jaga, memang kau dayus! XD


may Allah...bless you.

Farah Alyaa berkata...

baju renag muslimah memang bullshit..
ketat kot..

Mr K berkata...

Yang ambil science marine. Adakah just kerana itu course korang, korang boleh menampakkan aurat korang?

Seperti perenang wanita la. Just kerana dia menaikan nama negara, adakah dia boleh dapat pengecualian dalam membuka aurat?

Tweeny berkata...

Kalau playgirl pulak? Hehehe

Tanpa Nama berkata...

such a pathetic looser. balik2 bakal bini la ape la,habuk pun tarak.keep on halucinating bro:)

viva 2202 berkata...

mr.K, baguihla sembunyi kan badan bini...kut kut la bentuk cam badak air..bila basah..ehem mr.K jugak yg malu. yela kan hajat hati bini cam lisa..alih alih dpt badak wwuaarghh

Yuu Hidayu berkata...

best entry ni.. tahniah ye sebab banyak menghasilkan entry best2 ..

Suke! :D

A-nonymous berkata...

1 Q . ko mandi pakai seluar panjang ke seluar pendek bro ?

Syafiq Ahadin berkata...

di sabah, di poring. woha! free show sentiasa...

discrim berkata...

Yeah,sentiasa yg terbaik dari mr k..aku dah lama ikut blog ko ni..tulisan ko banyak mempengaruhi blog aku..tq

senah berkata...

so kau nak kitorang pakai ape? dah amek course tu, pakai baju kurung? or tengok je dari atas bot? wanita lemah, x mampu dive sendiri? -___-'

pulak tu, untuk thesis nak amek sampel kena diving. takkan dok atas bot, nak suruh supervisor kita yg amekkan? duh.

think.

Tanpa Nama berkata...

Bg aku la . Aku ta rase slh kalo na g mndi theme park mcm g lost world or etc . Asalkan pemakaian kte jge . Niyh aku tgk dr mata aku sendri one women go bersuka ria bersama hubby die yang merupakan seorg ustaz . Mandi pkai tudung ala ustazah pakai baju labuh smpai takat lutut than pkai track yg besa gile . Totolly she so cute . Act niyh semua attitude diri sendiri . Kalo ko ta mndi or main air sekali pown tpi attitude ko pkai tudung then mengedik sakan pown ta de gune . Ak bkn na pangkah ko lbeyhlbeyh . Tp ko selalu knekan kaum yang lemah . Ta elok tow mr.k . Ko sebagai laki sepatutny melindungi :)

chilled oke ? Huhu btw tengs for remaining :)

cikLah berkata...

tringat zaman dolu2.. class trip (campur jantina).. pg air terjun tp mmg niat xnak mandi.. oke jalan... 2nd time pg (campur jantina jgk) niat nak mandi tp tibe2 dah sampai, dpt larangan untuk tidak mandi kt kawasan tu sbb empangan pecah (kot)... kesimpulaan ciklah wat, mmg DIA xnak bg cikLah mandi open la tu.. ^^

n kalu bab kerja, nak wat cane dh kerja.. cuma kne bringat je la... ciklah pg pulau naik bot laju nak g wat inspektion,, relek je pkai baju kurung.. ^^ xde masalah.. cumanye tak de la nk kne masuk dlm laut bagai...

kisahakukisahkau berkata...

tak perlu kot nak pakai baju mandi muslimah macam tu, sama jer ketat melekat, kalau nak sangat mandi tmpat2 air trjun sgala bagai, buat je kolam sndiri tepi rumah, adik bradik, atuk nenek, mak ayah pn blh mndi skali...lg seronok, xdek kperluan nak kluar utk mndi beramai2 kat luar kot, kalau main aci2 celup kaki dlm air tu ada la, lainlah kalau kluar dgn kwn prmpuan n pergi tmpat air trjun trtutup (ada ke?)ala, y ada tgkat2 tu,ok la jgk kan. sarung jer bju lengan panjang labuh, tudung labuh, n sluar track getah paling kmbang n berzip kat kat kaki..ea..?@_@?

risha berkata...

nice post mr.k . Girls tak patut amik mudah dalam hal ni. tapi malangnya susah betul nak cari kolam mandi air panas yang private punyee

Sam berkata...

Tak guna berdebat dgn geng marine ni,kau bajet kau belajar berkat ke sambil org lain terangsang tgk kau pakai diving suit tu?
Ape yg nk disampai kan disini kalau kau nk pakai pn utk dive pn just make sure kaum adam tidak melihat.
That is the point.
Islam is that EASY.

P/s : Berenang tu sunnah, aku nk tanye skit geng marine ni, aurat kau dgn Nabi same jenis ke? podah

Tanpa Nama berkata...

senang citer klu dh basah semua nampak melekat melekit,even yg laki punye kt bwh tu pon boleh nampak...oooppssss!!!!

MinahSpekMerah berkata...

sep Mr. K.

ak igt ak je y rse bju mndi muslimah 2 xmuslimah langsung.haha.

dengan entry ko ini, insaf ak xnk g mndi sg dah. haha.

Orked Cleopatra berkata...

DALAM MENASIHAT ADE JUGAK GATAL DIA...HAHAHA

Tanpa Nama berkata...

hah mr. K..jawab la soalan a-nonymous tu, kau PAKAI SELUAR PANJANG / SELUAR PENDEK? huh.

niat asal pun dah salah, nak kondem pompuan lagi. cermin diri tu dulu.

Mr K berkata...

@Anonymous - Aku pakai seluar pendek paras bawah lutut. Tak ada sorang pun member aku yang boxer.

Gadik ni ada kolam2 kecil (Tapi kena sapa cpt dia dpt la). Kau boleh pick mana kolam yg kau nak and then cop. Tp ramai je yg masuk kolam besar yang bercampur2.

Macam ni la. Andai kata kau ambil course masakan. Then lecturer kau suruh kau buat food evaluation. And the case is about the wine. So, demi pelajaran kau, adakah kau akan taste the wine? Or fight for your right?

Okay, for marine science. Agak2 korang lah kan. Baju renang muslimah korang tu seksi tak? Kalau korang pakai baju yang serupa macam tu di public, akan dapat tarik perhatian lelaki tak?

cweet pinky berkata...

tayah la na kondem cgt pos nih , btol pew , adeh , nih ta ,adew y tanak slmtkn larr law mr k lms , hey hello ! no point ~~

anakjaiman berkata...

memang betul pun. entah la senang cerita wanita islam ni kena faham konsep menutup aurat, tutup aurat bukan balut aurat. jangan marah kalau lelaki tengok bukit kalau sendiri yg menayang. ingatan utk aku juga ni. thanks mr. k menegur :)

qurratu.kushairi berkata...

lelaki dengan mengusha memang tak dapat dipisahkan :P

woahh untung isteri kau nnt ade kolam private, hahaa

NURFERL berkata...

nothing to say.. just nice entry dan.. bakal isteri kamu nanti sangat bertuah.. :)

Tanpa Nama berkata...

emm..xde gune la reka bju renang muslimah tu..berenang kat rumah jew lah..

lisa berkata...

x pernah beli baju renang muslimah sbb rasa mcm lepas mandi baju tu akan melekat juga di badan. buang duit haha.

An Najwa berkata...

dalam perli2 ada gak nasihat yg tersirat & tersurat..yg terasa mmg cepat melatah,. yup betul ko kata tu, before ni aku tak terpikir pasal benda ni tapi entry ko wat aku terpikir sejenak.

anyway thanks for da sharing!

keep it up bro! ;D

Tanpa Nama berkata...

salam. nyway best entry kau ni. aku suke btol. pempuan memg tak patot gi mandi kat tempat2 gitu. tp kan, kau and geng kau g mengusya kan ke tak elok gak? en en..

http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=dyanazakaria

ColLiN berkata...

uih.... Hebat...

Jerr berkata...

aku like the way ko thinking. Memang bullshit pun baju renang tu.

clah berkata...

kalau kat uia kan,ktorang ade swimmng pool gak. tapi die ade hari pompuan n laki. separate la. so mmg bebas..hehe.. patut nak mandi, g kat tmpt yg separate la

When Atim Thinks berkata...

well crafted..keep it up..;-)

Nusrat Wildan berkata...

Xtvt mandi bersama colleagues(waterfall)..pengalaman yang boleh dikatakan menyesal sebagai seorang perempuan. Well, experience is the best gu-ru!

Marya berkata...

hahahaha kelaka, hilang stress but ur soo itchy lah mr. k haihhh i hate it

tg berkata...

Bodohnye MrK. Dah tahu kolam bercampur, yang hang gatal nak pergi jugak tu apehal?

jannah.ayub berkata...

umm...nice entry...

zey berkata...

k, aku belajar science marine sbb ilmu..ilmu y aku belajar sbb Allah bkn utk aku dptkan sijil degree di dunia. aku tak kejarkan dunia... aku kaji benda yang org tak pndng.

niat aku cari ilmu sbb Allah, alhamdulillah aku taw halal, haram.

dan apa y kaw ckp mcm kami buat satu dosa bsar, bkn kaum prmpuan shj, tp semua y amek science marine dikira bersubahat, tak gitu?

diving suit y kami pakai tebal, kaw sndri tak snggup pakai kat darat. dlm suit tu ada satu shirt, luar suit ada satu shirt lg. so total up 3 shirts kami pkai.

mngkin kalau kaw pikir luar kotak, cri jln pnylsaian, mungkin kaw x shitting around bout 'baju renang muslimah'.

ada sbb nabi mintak kita belajar brenang. jadi, kita cari jln pnyelesaian. bkn mnghlang kaum hawa dr tron ke laut.

dan utk entry kaw kali ni, tahniah k, kaw dah tarik rmai prmpuan utk x pndai brnang, utk x melakukan sunnah nabi y satu tu.

k, kalau nak taw lg psal laut halal-haram, feel free tny aku lg. dun shitting around telling people, about the job that u dun do. b in our shoes n u'll know. islam itu indah XD

yatt roslan berkata...

ko pakai seluar pnjg 2 xmelekat ke?bullshit seluar pnjg ke, ko pkai boxer blapis2 kt dalam pun, melekat haram jadah!

semua bgantung pd niat la..kalau ko tu alim n baek sgt, ko xakan pergi kolam air pns 2..xpyh la nk kondem pmpn sgt.

tajuk entry ko pn dh salah..haish..nmpk sgt bnde 2 ko highlight, mmg pergi nk usha awek2..

.diannorhayati. berkata...

mr K.

even condemn ppuan pon,hahaha.

tp bagos jugak care penyampaian nye.

aku tak tersentap bila bace bnd2 ni.

suke adela. hehehe.

cume tak suke dgn a few typical people yg comment. cmnela ko rase kan bila bace? hehe

fofa elmasry berkata...

mr. K.. entri yang bagus gaklah utk mpringatkn awek2 comel ni.. for awek2 comel ni pula, amik je apa yg bak drinya n ade yg burok leave it.. ngeee~~~~ "rupanya org laki ni, pelik je. kalo tgk awek comel." hahaha

yatt roslan berkata...

tukar tajuk nmpk..??

yatt roslan berkata...

oh ye, baju muslimah ni byk2 jenis, yg ko paparkan ni mmg yg mengikut bdn..tgk jenis design la..

bju lengan pnjg pn design die ade yg jns pendek paras buntut, ade yg lengan tiga suku, ade yg fit.. tp ade jgk yg labuh, longgar, suar renang xmengikut bentuk kaki..

bgntung kpd pemilihan..

thanx to bju renang muslimah ni la
, aku blh pergi mndi dgn selesa..

Tanpa Nama berkata...

sorry mr. K, nak tanya sikit. ktorang student ipg, jdi ada program Bina Insan Guru, mmg buat dkt laut, ada water confidence, nak x nak mmg wajib because ada evaluation, kalau fail susah. tpi ktorang pakai life jacket yg agak besar, so mmg tercover badan, it's okay right? better I think :)

Sam berkata...

bengap ke ape geng marine ni,kau pakai la 18 lapis pn kalau kene air still melekat.
the point is about mahram thing la akak oi, kalau kau belajar xde laki yg tgk kau pakai baju fit tu so x haram la.
Mmg bullshit pn idea baju renang tu as still menampak kan tubuh badan kau yg curvy tu.

Kalau kau seorang lelaki kau akan paham betapa mudah nya lelaki terangsang dgn hnya melihat that shape,

Niat tak menghalal kan cara.

kau bajet kau putar belit dengan sunnah tu boleh ubah ketetapan aurat ni? come on la sis.

Ok aku tekan point die, atas tu lepas geram je.

1. Kalau kau nak tau, bende mcm handsock dalam pic kau tu pn haram dipakai, menampak kan bentuk tangan kau.
Bende tu sepatutnye utk elak nmpk lengan bile kau pakai baju kurung ke ape .
Ni sah dah cantas point kau yg kate kau tau halal haram.

2. Mcm yg aku ckp kat atas, tebal mcm mane pn kalau still nmpk shape still useless.

3. So aku nk tnye kau ape point pakai baju renang muslimah tu bile pakai pn nmpk shape? I can see boobs there, and that is the fact.

4. Berenang tu sunnah, tapi menjaga aurat tu wajib.

Conclusion nye, kau nk buat ape pn buat la, asalkan mematuhi syarat nye.
Dalam kes kau ni, time kau atas boat nk dive tu, yg bawak boat tu laki ke prempuan? kalau satu boat tu sume prempuan xde masalah kau nk tinggal dlm laut tu pn xpe.

ColLiN berkata...

dah jumpa tajuk entry baru dah..

Tanpa Nama berkata...

gud entry:)

now I know why laki galak sangat bila masuk kolam.eeeeeeee.

e4ezzati berkata...

terasa sebab suka mandi air terjun. oh noo.

Tanpa Nama berkata...

"Aku tahu baju renang ni nampak agak seksi. Tapi tak apa. Sekali sekala lelaki imagine pasal badan korang pun apa salahnya kan? Alaaa. Tak luak pun. Lagi pun, you girls will never know"

we all girls never knew but ALLAH will. haha. bayangkan adik kau buat cenggitu and then laki2 macam kau & the geng pandang & cakap camtu, berapi tak hati? kalu mampu, nak je kerat2 laki2 tu kan.

well, u should think about that. u as ABANG should take care of your ADIK PEREMPUAN. me either jaga my ADIK PEREMPUAN gile2 even i'm a girl, too.

ingat, kerana ADIK PEREMPUAN, you as ABANG baik macam mane pon mampu masuk neraka kalu tak jaga ADIK PEREMPUAN elok2.

MsCoffeeCat berkata...

Program BIG yg IPG buat ad sesi water-confidence. Everyone pki baju Shirt, Sluar Trek and Life-Jacket. Tp bila masuk dlm air, kluar pasti/harus/wajib baju melekat kt badan..still.awkward.

Sam berkata...

anon yg taktau ape itu sarcasm, so cute.

EKIN berkata...

1st komen u sendiri. takleh blah.. adehh.. tapi tersangatlah setuju. btw, the last phrase. love it bro.. kan, wife u. suka hati u lah. hahha

Mardhiyyah Ridzuan berkata...

Alah, ade pilihan kot.

1- Xyah mandi kat kolam2 bagai, rumah sudah.

2- Nak mandi jugak??? Pi buat kolam renang sendiri a.k.a bath tub yg sebesor2nye dalam rumah.

3- Xcukup duit nak buat bath tub sendiri??? Pi la dkt kolam2 renang yg khas untuk girls + tukang jage kolam tu pun girls. As an example, presint 16 putrajaya where every Friday (masa semayang Jumaat) + kolam renang UIA + kolam renang dekat ngan Pullman Hotel (g pagi2 kompe xde org).

hehe... =)

Tanpa Nama berkata...

mr k u are so sweet. hehe.

cik ketam berkata...

thank god.
this is the only post that made me laugh.

Tanpa Nama berkata...

(I know you gonna get offended.)

i know YOU'RE gonna get offended.

baru betul. :)

Tanpa Nama berkata...

aq pon nk wat kolam rnang KHAS utk awek aq la.!!
ssh gle law xde,sbb rmai beruk2 kt pool tu dok usya bdn hot awek aq..dy plax jnis suke gile mndi2 pool ney.aqpon xley nk wtpe r law da na pg sgt...

tpi xpe,,ble dh bwt pool sdirik 6t ,dh xde org bley usya bdn dy dh,aq sorg jek boleyy.(hhmmm..hihi) o_O....xsabar gile?!..tpi bile dye dh tua,aq kambus blk la swimming pool tu,sbb xnk kasi dy mndi dh.**dh geli kowt tgk bdn**haha!!

ASYILAH BUJANG berkata...

Best gk entry ni...bini ko orang x bleh tengok,,bini orang ko tengok tak per?????acaner tu?? Ak nk tau ap respon ko?? Pleaae ea..please ea..

Hazabedah berkata...

walaupun topik ni dah agak lama aku nak komen jugak. Bagi pendapat aku berenang adalah sukan sangat bagus untuk kesihatan sebab ia menggerakkan semua anggota badan dan juga menguatkan jantung. Tapi dari pendapat ko macam menghalang muslimah2 daripada berenang. Bagi aku untuk muslimah2 yang nk menjaga aurat eloklah pilih kolam renang yang khas utk wanita shj.

Kalau ikut aku, aku ni jenis tak kisah klu berenang kat tempat yg campur laki perempuan even aku tak pakai bj renang muslimah aku pakai yang jenis mcm utk scuba sebab lebih ringan. Satu lagi aku pun suka skodeng klu mandi kat kolam renang ni ha ha tambah klu tengok jejaka2 yang badan tough2 tengah berenang dengan seluar fitnya kih3cuci mata sambil menyelam.

Tanpa Nama berkata...

semua wanita suka mandi di public, tp kalau suami ada kolam renang private lg bagus, tp brp ramai suami yg mampu menyediakan kolam renang di rumah. nak pakai baju berlapis2 pun masih nampak bentuk badan. jd rasanya wanita tak de peluang nak mandi di public. apa boleh buat. dah nasib kami.

Tanpa Nama berkata...

nak tanya skit, perempuan tu pakai baju kurung kaler apa??

Tanpa Nama berkata...

Good girl

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger