Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2012

Apa Itu Kolagen Dan Kenapa Perempuan Nak Sangat Benda Ni?

Imej
Assalamualaikum

Hello gadis-gadis yang kekurangan kasih sayang sekalian. What's up?
Jika anda semua perasan, produk kesihatan dan kecantikan di Malaysia (dan dunia) sebenarnya mengikut trend. Kalau dulu, untuk cantik semua pergi Yoga. Lipat kaki sana lipat kaki sini, puff badan jadi mantap. And then, selepas itu, kalau nak cantik lagi, pakai produk dari dR Rozmey. Minum beberapa gelas produk dR, badan akan jadi slim macam anak dara. Dan selepas itu, trend berubah kepada produk Herbalife. Shake-shake-shake dan anda kan mendapat result yang menawan hati. Tiga cara di atas memang terbukti bagus untuk kesihatan. Tapi rakyat Malaysia ni pesen mudah bosan. And bila dia bosan dengan produk dan cara tertentu, dia akan berubah ke produk yang lain.

Yang terbaru, trend di Malaysia (Mahupun dunia) adalah kolagen (Collagen). Actually, kolagen ni benda yang lama. Amat lama. Cuma, bila aku buka mata sikit, aku nampak orang di sekeliling aku dah mula bercakap pasal kolagen.

The Question is, A…

Tips Supaya Majlis Kenduri Kahwin Anda Tidak Suck!

Imej
Assalamualaikum

Hellow gadis-gadis dan jejaka yang bakal membina mahligai impian serta masjid sekalian. Whats up?

Aku sebenarnya dah aktif dalam dunia Twitter ni boleh la kata lama. Bukan Twitter je, malah apa-apa social media pun. Dan, aku perasan yang pada tahun ini, ramai gilaaaaaa rakan blogger / Twitter aku bakal mendirikan rumah tangga (Damn!). Aku sebenarnya walaupun ada sedikit perasaan cemburu (bukan dengki), aku tetap happy dengan dieorang. Why? Well, bukan senang beb nak kahwin.

Dan kalau korang perasan, biasanya pasangan yang berkahwin ni mesti ada salah seorang dari pasangan tu yang amat tumpukan or bagi priority kepada tetamu yang datang. Tak kisah la samaada dari pihak lelaki atau pun pihak perempuan.

Dan memandangkan kenduri perkahwinan yang terdiri dari makan-makan yang akan diadakan untuk dedua belah pihak pengantin, aku pun membuat keputusan untuk meringankan beban anda. How? Well, Im gonna tell you something about the tipikal kenduri kahwin.

Sebenarnya, ada dua…

BE THE LIGHT - PETRONAS’ 2012 DEEPAVALI CAMPAIGN

Imej
Assalamualaikum w.b.t


Let me ask you some pretty simple questions. Ada tak siapa-siapa di sini yang tak ada kawan yang berlainan bangsa serta berlainan agama? Ah, liar. If you do not have at least a Chinese, a Malay and an Indian friend, then you must be an anti social freak in our community. Well, these major races every year give us free holidays to rejoice the four major celebrations which are Hari Raya Aidilfitri, Chinese New Year, Christmas and Deepavali.

For your information, this 13 November 2013, we are gonna celebrate one of four major celebration which is Deepavali. Or known as Diwali.


From what I gather in advertisements release by Petronas throughout these years, in all of our festive campaigns, it has always been PETRONAS’ intention to help promote and inculcate the common underlying values from the diverse heritage, tradition and cultures that bring all Malaysians together in our multiethnic society.

Since we are living in multi-culture races, I bet most of us somet…

Percintaan yang "Nothing great comes easy".

Imej
Assalamualaikum

Soalan dari Formspring. :

Hi Mr. K. Saya nak tanya pendapat kau sikit. Aku dah tiga tahun bercinta dengan boyfriend aku. Kitaorang memang nak plan kahwin pun. Tapi lately memang banyak sangat dugaan yang kitaorang terima. Betul ke itu petanda yang aku memang tak ada jodoh dengan dia. Help. Thank you.
Sedih sebenarnya bila aku dapat soalan macam ni. Dan soalan macam ni, confirm-confirm perempuan je yang tanya. Tahu kenapa? Sebab perempuan ni pesen overthinking. Boyfriend reject call sikit, terus fikir bukan-bukan. Dah la pesen fikir luar kawalan, ada tu, sampai kaitkan dengan agama. Contohnya macam. "Aku nak beli kasut la." Tup-tup, dekat mall ada sale beli 10 pasang kasut percuma berus gigi. Pastu mesti perempuan tu akan fikir "Ini mesti sign dan takdir dari Tuhan untuk aku beli 10 pasang kasut". Padahal kat rumah dah ada 20 pasang kasut dah. Tapi satu pun tak pakai. 
So, berbalik kepada soalan, betul ke sesuatu perhubungan itu menjadi perhubunga…