Adakah Anda Patut Dump Kekasih / Tunang Anda?

Assalamualaikum




Korang selalu tertanya-tanya pasal perasaan Si Dia? Selalu menangis di dalam tandas ketika mandi bila Si Dia tak layan? Selalu menangis di bawah bantal sebelum tidur sebab Si Dia dah macam berubah? Well, adakah Si Dia masih sayangkan korang? Patutkah korang dump dia sebelum dia dump korang.

1. Korang nak pergi lepak-lepak dengan kawan lelaki yang korang baru kenal. Apa reaksi Kekasih korang?
a) Membenarkan sambil suruh have fun. Maklum lah, dah percaya sangat.
b) Membenarkan tetapi dari cara percakapan, dia macam tidak setuju. Tapi apa yang dia boleh buat, tak ada hak sebagai suami untuk halang.
c) Jangan harap ar nak kasi keluar. Kalau nak kuar, kena ajak dia sekali.

2. Teman lelaki / Tunang korang ada ramai kawan lelaki dan kawan perempuan. Tapi…
a)Teman lelaki korang amat jarang bercakap tentang korang kat kawan-kawan dia.
b)Kawan-kawan teman lelaki korang tak tahu pun yang korang ni wujud. Gila ah.
c)Dia akan cuba hide korang dari kawan-kawan dia.

3. Teman lelaki / tunang suka main game (Dota mostly) dan dia biasanya…
a) Jangan harap ah dia akan jawab call korang masa dia tengah gangbang dalam DoTA. Pastu cakap handphone di silent. Penipu. Dasar lelaki.
b) Dia akan berhenti main game semata-mata untuk mengucapkan good night kepada korang. Romantiknya. Dasar Mr. K.
c) Setiap kali korang call, korang mendapat status “Waiting”. Nak-nak bila tengah malam.

P/S : Option "b)" is not the only correct answer for the question above. 

4. Bila keluar dengan korang, teman lelaki / tunang korang…
a) Akan puji perempuan comel lagi wangi yang ada di hadapan korang dengan harapan korang akan jealous. Kalau Mak korang ikut sekali pun, dia relak je nak buat korang jealous.
b) Teman lelaki korang macam nak tak nak je keluarkan duit untuk korang. Nak beli something untuk korang pun berkira.
c) Cuba untuk curi-curi pandang perempuan lain. Tapi bila kantoi, menggelabah tak nak mengaku. Tak malu.

5. Bila korang bergaduh dengan teman lelaki / tunang korang, dia akan….
a) Dia akan diam je sambil baca Kitab Terfaktab bila korang dok bebel. Biar korang rasa macam bebel dengan kayu.
b) Dia akan marah balik. 10 kali korang marah. 10 kali dia balas.
c) Pukul korang sampai lebam-lebam. Selepas tu maki-maki. And then selepas dah reda, dia akan melutut meminta maaf dengan romantiknya. Pastu, esok pukul lagi.


*****



Sebenarnya, entry ni adalah amat panjang. Setiap point jawapan a, b dan c aku siap tulis dengan explanation lagi. Tapi, aku tak boleh siarkan kat sini sebab ini adalah article asal untuk Kitab Terfaktab #2 yang aku tulis.

So, sorry to say cute girls and cute boys sekalian. Aku tahu bunyinya agak kejam, tapi the only way untuk korang tahu jawapan, markah dan explanation untuk setiap jawapan untuk soalan-soalan di atas adalah dengan mendapatkan Kitab Terfaktab #2 : Nakal Tapi Halal (Klik sini untuk tempahan). Hihi.

P/S : Feel free to answer those questions. Maybe aku akan kasi sikit hint based on your answer di ruangan komen. Have a nice day. ;)




Ulasan

Sis AI berkata…
Hek eleeeeeeh....
Ingtkn ada la tips, rupa2nya buat buku daaaa! Hahaha! Check it out!
mr E oSk gurL berkata…
A semua...cm ne ni? btw, dia x main game...hmm....
ciksengeh :D berkata…
kebanyakan jawapan saya adalah a ..
Freaky berkata…
aaarrgghhh i need the answer now mr k. huhu kena tggu buku tu keluar pulak =_=
akuorangsakit berkata…
Betul2 jual ke ni?
Tanpa Nama berkata…
^_^
Tanpa Nama berkata…
jawapan

c A A A c

solution? aku nak tawu sgt. please.

^_____^

akustressgile!
NiaLidia. berkata…
hehehe cmtu pulak eh. btw buku ni ada jual x kat pesta buku pwtc nanti?
Kamil Kahar berkata…
bagus la ko ni kan...sambil menyelam sedut air...gulp3...
CekbOlat-bOlat berkata…
takpe.. snggup tggu,, abg cepat smbung ! ekekekeke XD
Terbang Bersamaku berkata…
nie kiranya entry untuk promosi buku lah ye..?
mesti buku tue best..nk beli mesti kena online booking ke..? tak leh beli kat kedai buku..?

btw, smoga berjaya menjadi penulis buku yg terkenal..=)
hahaha scara tak sengaja, aku dah terperangkap dalam entry bersambung ni
Tanpa Nama berkata…
request mr k update entry pasal ape yang berlaku dekat org islam di syria..sbb saya rse tak ramai y tahu pasal saudara kite yang dibunuh kat sane.

terime kasih.
miss noname berkata…
im in a relationship with tis guy. he's 5 yrs older than me. tp kn dye bitaw org dye xde calon. yg best nye, dye cte kt ak dye ckp cmtu. so, wht does tis means ? or it doesnt anythng ?
Mr K berkata…
@SOK Girl & Sengeh - My advice is, stay with him.

@Tanpa Nama - Nombor 5 kau pick C? Then maybe kau patut lupakan si dia. Period.

@NiaLidia - InsyaAllah ada.

@Noname - maybe dia malu?
nida tecit berkata…
mr.K, jawapan saya:

1. a
2. tiada diatas (dia slalu btau kawan2 pasal sy)
3. a
4. a & b (dua2 penah buat. tp jawapan b tu maybe sebab kumpul duet nak kawen)
5. b

tolong jawab mr. kkkkkkkk
abelxheer berkata…
mohon di perlanjut entry nya kahkahkah . kami kedekut nak keluar duit beli kitab terfaktab tu kahkahkah .cam mr k cakap .trust no boy they are bullshit .
Tanpa Nama berkata…
my answer:
1)A
2)xde jwpn
3)B
4)mcm C
5)A or sometimes buat mcm xde ape2

i really want to know it, coz we've engaged but i'm in dilemma
infoserius™ berkata…
TERFAKTAB sempoi.
AmoyCincai berkata…
suka sgt dgn penulisan dan imaginasi mr k....btw..sy blogger baru...hrp nya mr k dpt la follow sy..http://siamoycincai.blogspot.com/
tq..
Tanpa Nama berkata…
yup. aku pick c utk nom 5. tapi macamane aku nak pergi dari dia kalau dia tak nak lepas kan aku??

idop aku ase dah macam sampah. nak ugut aku. nak pukul aku. nak maki aku. aku bosan la.

cinta lame2 cam ni pon bole jadik tawar. bantu aku la weh.

aku tak da semangat sgt . =(
faizulosman berkata…
tak ada kekasih atau tunang...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/04/andainya-rasullullah-masih-ada-ingin.html
anis iera berkata…
ak xd bf...so0o baca pas2 cipta jwpn sndri senang kn...hahaha
NADIA berkata…
B+A
A
B
A
A

i know i should stay with him kan? :D
Tanpa Nama berkata…
assalamualaikum
good job....thanks for ur info mr.k
apa2 pon ayat2 kamo memang pedas la...
Tanpa Nama berkata…
Justn biber not like man malaysia. Because me like girl ?
syashereen danuri berkata…
Mr k kitab terfaktab ni ade keluaran lg x skrg? bole didapati mne2 kedai buku ke?
syashereen danuri berkata…
Mr k kitab terfaktab ni ade keluaran lg ke? bole ke saya dpt kn di mne2 kedai buku?