Ahad, 26 Oktober 2014

Drama English (English Series) yang Anda Patut Download.

Assalamualaikum w.b.t


Hey gadis dan jejaka sekalian. Whats up?


Kita tahu kita punya hidup tak sebest yang kita sangka time kita kecil. Masih ingat tak lagi zaman kita kanak-kanak yang bersekolah - Kita punya la envy jeles tengok orang muda remaja menikmati hidup. Tapi bila kita dah masuk zaman dewasa; zaman membuat pilihan sendiri dan berdikira, mula la kucar kacir gelepur nak pergi balik zaman kanak-kanak yang bersekolah dulu.

Well, kita tak boleh turn back the time. Dan bagi aku, untuk melupakan sendiri dunia aku sekarang ni, adalah dengan memasuki dunia lain iaitu dunia drama dalam TV. Aku tak cakap pasal drama melayu. Sorry to say tapi aku tak tengok cerita-cerita merapu macam Playboy Itu Suami ku, Rindu 200% dan apa-apa jadah lagi tajuk merapu drama Melayu. Tu baru drama, belum lagi filem Melayu. Tu baru filem melayu belum lagi filem sampah (Yes, it always is) Ahmad Idham. Yes I admit I cant make any film, and mayhe he should has not, too.  

Anyway, aku suka tonton drama lebih dari menonton movie. Why? Sebab movie adalah too short. Movie ni boleh dikatakan terlampau singkat untuk mengenal karakter-karekter mereka. Thats why lah i love series. Series ni, flownya menjadi stabil dan yang bestnya, kau boleh masuk dalam dunia mereka. Kau boleh feel apa yang dia feel.

And how,



10. Masters of Sex
IMDB Rating : 8.1
Dirty: 10/10 (Really not suitable for kids. But deep information)
Violent: 2/10
Fun: 5/10
Mindblown: 6/10

A very classic and stylish series but I have stopped myself from watching this series pada season ke dua rasanya. Fun hanya pada season pertama. Tapi at the end, ianya menjadi dull. You can expect nothing less from the name. However, this is very interesting english series sebab ada pelbagai information (walaupun tak accurate, still nice). The mindblown, the craziness, the brutalness; everything is in there but I cant find the kick. Maybe kalau anda berminat untuk menonton drama yang berkisarkan seorang doktor sakit puan (I guess) menjalankan penyelidikan tentang manusia dan seksualiti, anda patut tonton. Good for married couples too.




9. The Blacklist
Episode-based.
IMDB Rating : 8.2
Dirty: 1/10 (Kind of safe for English series)
Violent: 6/10
Fun: 7/10
Mindblown: 7/10

The only thing I dont like about this english series is its 'Episode-based' series. Maksudnya, drama ni tidak continues. Setiap episode, ada isu yang berlainan (Macam cerita Atlantis, Arrow, The Flash, Merlin - I hate these type of series), But somehow, the interesting-ness dalam setiap episode The Blacklist membuatkan aku tertarik. I guess semua orang dah tahu kan pasal series ni? Sebab siri ni ada disiarkan di AXN.



8. About A Boy
IMDB Rating : 7.1
Dirty: 4/10 (Sexual contents are there but no visual I guess.)
Violent: 2/10
Fun: 6/10
Mindblown: 4/10

This is the most santai series yang aku senaraikan dalan entri aku kali ni. Boleh dikatakan, kalau korang nak tengok drama bersiri dengan nyaman sambil bercuti di tepi pandai yang ditemani gadis-gadis cantik, yeah ini lah drama bersiri yang anda patut layan. A pretty craze young adult berjumpa dengan a pretty crazy kid dan somehow mereka jadi kawan baik dan buat kerja gila bersama. Ianya umpama kau culik seorang budak dan budak tu suka diculik dan kau bawak budak tu pergi clubbing dan hisap ganja.



7. Penny Dreadful
Dirty: 8/10 (As much as you can find nudes in Game of Thrones, you can also find them in here)
Violent: 8/10 (Its more to hell of scary series. Aku tengok sorang-sorang pun takut)
Fun : Not really my genre.
Mindblown : 5/10

Cerita ni gila. Gila, ganas, menakutkan dan celaka mengejutkan aku. Banyak babak jijik (Geli) dalam series ni. Tapi kalau korang pesen sukakan cerita yang high suspen, menakutkan, gore, kind of underworld fantasy, this is the series you are looking for.

But honestly, I cant find any kick in this series. Maybe sebab bukan taste aku dan aku takut tengok sorang-sorang. Ya bunyi macam pondan tapi seriously, sebelum korang ejek aku, better korang layan dulu sorang-sorang time malam.



6. Salem
Dirty: 6/10 (You can find them only at the beginning of the season like episode 1 or 2. But nothing much)
Violent: 7/10 (Cold blooded killing - But fun to watch)
Fun: 7/10
Mindblown: 8/10

THIS. IS. AWESOME. SERIES. Korang tahu kan pasal tempat bernama Salem. Sejarah mengajar kita yang banyak ahli sihir berasal dari Salem. Banyak drama lain seperti The Original, The Vampire Diaries dan lain lain yang mention pasal tempat bernama Salem kan? Haa. Ni lah Salemnya. Ada yang kata Salem dulu tempat ramai penyembah syaitan. So drama bersiri ni berkisarkan bagaimana sebuah tempat bernama Salem sikit demi sikit dipenuhi dengan witch. Dan bagai mana seorang hero jatuh cinta dengan gadis yang dah jadi witch.

The best part dalam drama ni adalah, heroin dalam siri ni adalah witch dan jahat. Tapi dia tak sanggup buat jahat dengan jejaka pilihan hatinya. Kind of interesting. And that witch ni hot gila. Lagi hot dari Elena Slutty Gilbert.



5. Satisfaction (USA)
Dirty: 7/10 ( Small visual. Not heavy graphical at earlier season)
Violent: 2/10
Fun: 9/10 (Life dia memang fun)
Mindblown: 8/10

THIS IS MY LATEST SENSATION, BITCH. I can't name any greater series right now other than Satisfaction dan The Last Ship (Actually I can, of course) . Tahu series ni pasal apa? Ianya pasal seorang jejaka yang ada semua benda. Ada rumah besar, ada kereta Audi, ada anak gadis adorable dan ada wife yang cantik. Tapi one day, dia rasa something is missing dalam hidup dia. Dan dia mula terfikir bahawa duit bukan segalanya. Then dia rage balik rumah dan boom, dia nampak wife dia having sex dengan escort (Gigolo) yang bernama Simon.

Then, lagi lah dia rasa missing dengan hidup dia tapi dia tetap cool. So, tahu apa dia buat? Dia curi ideniti Simon, dan dia jadi escort dan curi client Simon untuk mengetahui kenapa perempuan yang dah berkahwin, yang bahagia, mencari escort untuk menghilangkan kesunyian.

Very fun series to watch. Bunyinya macam depressing je plot watak ni, tapi ianya tak. Ianya gila santai. Ini adalah antara series yang paling santai, fun dan mindblown yang aku pernah layan. No pressure at all.



4. How To Get Away With Murder
Dirty: 7/10 (Hot and handsome guys are gay. Seriously.)
Violent: 1/10
Fun: 8/10
Mindblown: 7/10

Baru-baru ni, bila aku dah bosan dan dah tak tahu nak download cerita apa untuk hilangkan dari dunia nyata, aku browse la series-series baru yang baru launch. Pastu, aku try download this series. Ianya bertajuk How To Get Away With Murder.

Dan bila aku tengok, tahu apa respon aku? Apa respon aku? Tengok la entry ni! Aku letak cerita ni SEBELUM The Good Wife. This series, at the first episode, memang dah awesome. Tak banyak series yang awesome pada first episode. Hanya series like this dan Suits je yang awesome pada first episode. English series lain Game of Thrones, agak bosan pada episod pertama.

Cerita ni berkisarkan pasal Law Students yang really join lecturer dia solve case and how to get away bila these law students kill someone. FUN.


3. The Good Wife 
IMDB Rating : 8.3
Dirty: 2/10 (More to relationship affair. Scene hanya tunjuk like they are sexing and nothing more.)
Violent: 1/10
Fun: 8/10
Mindblown: 9/10

Aku tak tahu kepana siri ni dinamakan The Good Wife tapi most of the time, ianya berkisarkan tentang dunia lawyer. Dan pernah kan aku kata aku suka gila siri yang berkisarkan dunia lawyer just like Suits (HARVEY I LOVE YOU)? Korang tahu tak siri ni dah entah season ke berapa, dan aku tak tengok dari mula. Aku tengok dari season 4, yet, aku boleh carry on. Very interesting dan very mindblown. And funny too. Seriously, lawak yang ada dalam siri ni bukan lawak sit com. Ianya adalah intelligent punya joke yang bila korang tengok, korang akan blur 1 saat dan gelak.



2. Da Vinci's Demon
Rating IMDB : 8.2
Personal Rating : 8.5
Dirty : 8/10 (Not as much as Game of Thrones)
Mindblown: 9/10

I love Da Vinci's Demons as I love The Last Ship (See No. 1) But I can't put Da Vinci's Demons nombor 1 sebab aku tak boleh deny yang episode awal Da Vinci's Demons adalah agak tidak mencabar. Tapi, once korang dah tengok Leonado Da Vinci tu keluar dari Florensia dan set sail berlayar mencari Book of Leave (Season 2), peh, memang the best. Setiap episode since dia belayar, korang akan tertunggu-tunggu je. Rasa tak sabar nak tunggu new episode pada minggu akan datang. Sebab drama ni adalah antara drama yang ada plot yang korang tak boleh expect langsung. Ianya adalah amat awesome.

Drama ni berceritakan seorang remaja genius (Leonado Da Vinci - Seorang artis). Ianya adalah sebuah watak yang diubah suai (Twist) dan menjadikan Leonado sebagai watak yang super fun dari Leonado yang asal. Entah macam mana, Leonardo terjebak dengan secret soceity (illuminati). Drama ini adalah terlampau complicated untuk diceritakan dan yang bestnya, ianya adalah bukan episode-based.

Cerita ni adalah cerita time dimana Rome dan Empayar Ottoman tengah gah. Dan aku suka apa-apa cerita yang berlatar belakangkan zaman ni dan dunia Voyager.



1. The Last Ship
Dirty: 1/10 (Very safe)
Violent: 5/10 (Standard cerita tentera.)
Fun: 7/10
Mindblown: 9/10

I am speechless. I have no idea nak cakap apa bila first time aku menonton siri ni. Aku boleh kata episode pertama dia biasa-biasa je walaupun very interesting. Tapi bila masuk je episode ke dua dan seterusnya OMG OMG WHO CARES ABOUT GAME OF THRONES YANG SUKA BUNUH SEMUA WATAK KESAYANGAN PENONTON? This series is awesome. Gotta admit yang ianya maybe tak se-interesting GoT sebab GoT ni dah kira fantasy. While The Last Ship ni lebih kepada cerita The Walking Dead (But I am not a fan of Walking Dead - Sebab masa first season rasanya watak perempuan tu curang).

Actually, Aku tak tahu macam mana nak cerita pasal cerita ni tanpa menjadi spoiler. Seriously. So, untuk tidak kill the fun, aku suggestkan korang layan je cerita ni. Just trust me, layan 3 episode dan korang akan tahu cerita ni interesting gila. I put this on number one sebab I cant expect apa yang berlaku next. Kiranya, cerita ni full of surprise.


My Favorite English Series All The Time (Berubah mengikut episode)

1. Greek (Dah terminated. Cerita tergantung tak habis.)
2. Suits
3. Game of Thrones
4. The Good Wife
5. The Last Ship
6. Da Vinci's Demon (Season 1 agak dull di petengahan. But season 2 really awesome)
7. How To Get Away With Murder
8. The Big Bang Theory
9. How I Met Your Mother (Tamat)
10. The Wedding Band (Terminated)
11. Satisfaction
12. Salem
13. The Blacklist
14. The Last Resort (Terminated)
15. Chiquititas (LOL!)


Honorable Mention
Once Upon a Time (I dont know why but Im not a fan for this series)
Pretty Little Liar (I dont know why but Im not a fan for this series)
The Vampire Diaries (Cerita ni mungkin lagi fun kalau tak ada watak Elena Slutty Gilbert)
The Originals (New season bosan gila.)
The Musketeers

Senarai series yang dah kena terminate!
Korang tahu apa yang paling sad bila korang dah fully attached dengan sesebuah drama bersiri? Ya, bila korang dapat tahu yang english series tu dah kena cancel, Damn! SON! Sebagai contoh, drama bersiri macam Greek Fairly Legal, The Last Resort dan The Wedding Band. diterminate secara gantung!

Ps, Nak download, boleh download kat AwesomeDL dot ru. Or simply Torrent. 



Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger