Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2011

Soalan Untuk Lelaki Gay Yang Jambu.

Imej
Assalamualaikum


Hello gay boys dan cute wangi girls sekalian.

Lately, aku tengok referrer aku banyak betul orang search pasal "Gay boy Melayu" dan "Kenapa lelaki jadi gay". Aku pun pelik gak. Tapi bila di fikir-fikirkan balik, mungkin kah sebab aku menulis entri ini?

Tapi kan, kalau korang perasan di entri Facebook Gay Melayu aku tu, ada komen-komen yang... err... weird yang seperti di bawah.

"Majoriti MELAYU pegi club atau langgan pelacuran. BUANG ANAK? sapa? MELAYU. dah main sedap-sedap, pastu buang anak yang tak berdosa. So tak payah nak cakap melayu apa jadahnya, semua sama. dosa je banyak. korang rela tengok orang jadi gay or buang anak? Pilih. "Dan ini :

"Kelakar gak.. Tapi memang betul ape yg dorg ckp tu..bukn kite nk jd gay ni..sbb ni adalah naluri..walau diubah selama mane boleh, tapi lambat laun akan terdetik gak nak buat balik..biler dah kene skali, jgn kata nk lagi sekali,5 6 kali nak try lebih..siyes..im not joking..erm..statement y…

Bagaimana Nak Memikat Hati Lelaki Ego?

Imej
Assalamualaikum


Yo. Macam biasa, setiap hari bila aku balik dari tempat praktikal yang dipenuhi dengan masalah-masalah yang tak di duga, aku akan on laptop, start online dan bukak formspring aku. Normally, satu hari akan ada sekitar 60 higga 70 soalan yang real dan beberapa spam yang menyerabutkan.

Antara soalan yang paling ramai orang tanya untuk tahun ni adalah soalan mengenai perigi mencari timba. Yes, perempuan sekarang dah gatal. Maklum lah, bilangan lelaki kan semakin... err.... priceless. Maksudnya, yeah, nilai seorang lelaki sekarang dah meningkat.

Antara jenis soalan yang ada di formspring aku adalah:

“Saya ada suka kat seorang lelaki ni. Apa yang perlu saya buat? Macam mana nak tackle hati dia?”
Well, dulu aku selalu cakap yang it is okay bila perigi pergi mencri timba. Tak ada hal. Tapi, I think im gonna change my mind due to own and friends’ experiences. Well, there are two things you (girls) must remember kalau you all nak luahkan perasaan dan memikat lelaki.

1. You are …

Bila Lelaki Minta No Phone Perempuan untuk 'Berkawan'.

Imej
Assalamualaikum

NO!. ITS JUSTIN BIEBER.
Kalau dah lelaki tu handsome, cute, dan menarik macam Kim Hyun Joong (buuewk), dia buat benda-benda annoying pun perempuan akan kata;

"Awwwwww, SUWITNYA DIA". 
Peh-lis *rolling eyes*. Tapi kalau dah lelaki tu tak handsome, tak der banyak duit, tak ada six pacs, lelaki tu bina satu taman bunga untuk perempuan tu pun belum tentu perempuan tu akan kata dia romantik. Silap-silap, perempuan tu akan kata:

"Ewww, nak tackle aku? Tak malunya."
Tak pun, girl tu akan kata yang lelaki tu pathethic (menyedihkan) sebab tergila-gilakan dia. Lebih-lebih lagi,, bila si lelaki nak tackle si perempuan melalui phone. Bagi perempuan, tak ke korang pelik mana si lelaki boleh dapat no phone korang? Then, bila korang tak nak layan si lelaki tu, si lelaki tu akan kuarkan ayat maut dia berbunyik;

"Alaa awak, saya nak berkawan je pun tak akan tak boleh?". 
Aku dah guna taktik ni like... for ages. Err... Errr. Actually bukan aku. Tapi boys. Aku l…

Lelaki Dan Dota. Tidak Bisa Di Pisahkan.

Imej
Assalamualaikum


Dah pukul 3 pagi. Entah kenapa aku rasa tak mengantuk. Aku ingat nak online, tapi malas. So, aku terus lah pujuk mata aku supaya mengantuk dan boleh terus bing-bing (tidur). Tapi tak boleh. Aku tak tahu nak buat apa. So, aku sms lah awek baru aku, F*sha S*ndha. Maklum lah, dia kan tengah hot sekarang. Suara pun makin lunak plus manja plus ayu.

Well, masa tengah sms-sms tu, aku dapat satu incoming call dari L*sa Sur*hani aku. Ah, potong line betul lah dia ni. Nak tak nak, aku terpaksa lah angkat bila dia call. Ye lah, supaya tak jadi isu.

"Honey! ;) Guess what? ;p" Bila si dia call, mesti ada mimik muka.
"What?"
"Guess laaaa"
"What?" Lemah betul aku bab main guess-guess ni.
"Fine, you tau, masa lepas i shooting untuk filem Ombak Rindu tu, I dapat offer untuk Adamaya 2 tau. Happynyaaaaa."
"Ooooo"
"And guess what!"
"What?"
"Pengarah dan producer tu nak you jadi Adam, tau! ;)"
"O…

Re: Perempuan Takut Untuk Mula Bertudung.

Imej
Assalamualaikum


Well, aku selalu lah gak dapat email dari pembaca-pembaca aku yang nak tanya soalan tapi segan nak tanya di khalayak ramai. Macam yang korang sangka, email yang paling banyak yang aku dapat adalah pasal love-ewww-ewww. Ada yang tanya pasal bf yang gay, ada yang tanya pasal kekasih yang dingin dan tak kurang juga ada yang tanya pasal bf yang mahukan seks.

Tapi, tak semua. Ada yang nak email sebab kasi feedback. Dan yang paling terbaru, adalah feedback pasal "Tak Tahu / Tak Berani Nak Mula Pakai Tudung". Aku rasa emailnya agak best sebab panjang dan berisi dan interesting. So, aku edit sikit segala short form supaya korang mudah faham. Emailnya, korang boleh baca di bawah:

Salam Mr K.

Entry ni dah lame aku tunggu-tunggu dari blog theotherkhairul. Actually aku nak share cerita berdasar pengalaman aku dulu. Sorry aku cerita kat email je.

Kat university, aku lebih selesa bertudung sebab majoriti perempuan kat university aku pakai tudung. Tak kira la pakai tudung j…

Takut / Tak Berani Nak Mula Pakai Tudung.

Imej
Assalamualaikum

Hello lovely-gedik girls dan handsome-good boys sekalian. Ini adalah entry yang aku tulis di Terfaktab. Yang macam korang tahu, aku join terfaktab. Tapi aku jarang gila update. Memang jarang gila ah. Kalau penulis lain, laju je update entry khas dieorang.
Well, sejak dari dulu, dulu, dulu dan dulu lagi, aku banyak dapat email dan pertanyaan yang seperti:
"I nak pakai tudung. Tapi I tak tahu macam mana dan bila nak mula pakai. Lagi pun, kalau I tiba-tiba pakai tudung, apa yang akan orang kata. Kan?"
Well, well, well, kenapa perempuan takut untuk bertudung? Kenapa? Yes, sebab secara automatiknya, dia akan 'lebih terikat'. Once dia pakai tudung, dia akan terikat dengan imej islam. Sebab tu lah ramai yang takut nak pakai tudung. Tapi, itu bukan benda yang paling girls takut bila nak mula pakai tudung. Apa yang paling girls takut adalah tentang apa pandangan orang sekitar bila nampak seorang perempuan yang biasanya freehair, tiba-tiba pakai tudung. Kan?

It migh…

I Am Sleepy.

Imej
Assalamualaikum


The life is getting better. My life is getting better, for now, at least.

And yeah, esok akan ada entry baru yang agak panjang. Juga agak sensitive.

Btw, ada apa-apa tak yang korang nak aku tulis? You know... something yang korang nak tahu yang mungkin aku tahu?



Software Latest Yang Patut Ada Di PC / Laptop Korang (2011)

Imej
Assalamualaikum

Hello gedik ladies dan gentle gentlemen sekalian. Hari tu, minggu lepas, bulan lepas dan tak kisah lah bila-bila pun. Kalau korang perasan di my boring formspring, ada certain readers yang bertanyakan pasal software-software yang tak terupdate. Yeah, kita dah masuk tahun 2011 tapi software-software di PC / Lappy masih ada yang tahun 2010. Kalau ada yang 2011, tak full version since the 'hackers' masih belum lancarkan 'virusnya' untuk menghack software-software yang ada di pasaran.

Well, di mana ada permintaan, di situ ada pirate software. Tapi, segala software yang akan aku letak di sini bukan pirate. Mereka semua adalah original. Dan disertakan sekali dengan patch (virus) untuk menjadikan mereka original. Windows ada dua jenis which is 32bit dan 64 bit. Cara nak tengok lappy / Pc korang berapa bit, korang boleh pergi ke 'Start' then pada kanan click 'Computer', then pilih 'Properties'. Kat situ, korang boleh tengok korang pun…

Bila Gaji Isteri Lagi Tinggi Dari Suami. (Solution)

Imej
Assalamualaikum


Ini adalah entry lama yang tertangguh. Yup, sambungan dari entri INI. Aku perasan bila bercakap pasal gaji isteri lebih dari suami, ramai girls yang kata mereka tak kisah kalau dapat suami berpendapatan rendah, asalkan rajin berusaha dan bukannya duduk depan tv serta membuat lemak. (Entah ye ke tidak. Entah-entah semua nak cari lelaki handsome macam The Undead Edward Cullen.)

Mostly, it is okay for women, but, definitely, not for men. It is not okay kalau ada isteri yang bergaji berlipat kali ganda bagi lelaki. Why? Sebab lelaki biasanya suka dominate keadaan. Yes, lelaki mahukan lebih kuasa.

Contohnya, lelaki yang bayar rumah, bayar kereta, bayar pelajaran, bayar bil dan segalanya. Bila dah bayar itu semua, mesti ahli keluarga respect sebab banyak sumbang untuk famili. Tapi, kalau seorang ayah tu tak der duit, macam mana? Try bayangkan bila anak-anak mintak duit belanja kat mak sebab anak-anak tahu yang si ayah gaji rendah dan selalu tak ada duit. Mesti rasa macam tak…

Bila Lelaki Terpaksa Berperang Dengan Nafsu Sendiri.

Imej
Assalamualaikum


Masa aku lepas main Dota tadi, aku pun lepak-lepak lah kat forum yang biasa aku lepak (InfoMaya.net). Then kat situ, aku perasan ada satu forumer post pasal sebuah cerita yang dia terima dari email. Aku agak tertarik dengan apa yang forumer tu tulis. So, aku ambil dan edit sikit.

Korang nak baca tak? Nak baca tak? Nak kan? Nak kan? Nak laaa. Ni penting tau. Kata-kata dari seorang lelaki untuk semua perempuan di luar sana.

*******************
Nama aku Fahim. Wan Mohd Fahim Bin Rustam Khairi. Boleh dikatakan setiap hari aku berperang dengan nafsu sendiri. Sakit jiwa dan mental dibuat nyer. Tak tau sampai bila dan sampai mana boleh tahan macam ni.

Nak dimudahkan cerita, boleh dikatakan setiap hari hidup aku ni berhadapan dengan perempuan-perempuan yang menghairahkan depan belakang kanan dan kiri aku. 95% hati kata nak je main. 5% lagi kata jangan sebab takut nanti Allah marah dan sebab kerana aku orang Islam. Nasib baik Islam tak bagi.


Well, dalam kes aku sekarang ni,…