Cara Nak Tahu Lelaki Betul-Betul Sukakan Perempuan (Serious)

Assalamualaikum


Hello overemo girls and steady boys.

Well, kalau di fikir-fikirkan balik, dah lama aku tak mengata perempuan kan. Aku ingat lagi dulu-dulu bila aku berhenti mengata perempuan, ada seorang awek pernah tanya:

"Kenapa Mr K dah tak mengutuk perempuan macam dulu? Bosan lah"

Bila aku dapat soalan seperti di atas, aku mengerutkan dahiku yang licin sambil menyelak rambut yang ikal tanpa kelemumur dan berkata "What the hell yang you guys nak sebenarnya ni?"

Then selepas tu baru aku realized yang perempuan ni suka bila kena sound direct-direct. Bila dah kena sound, buat-buat marah. Tapi follow juga belog ni. Cakap ah suka bila kena sound. Kan senang. ;)

Dan memandangkan aku asyik mengata perempuan dengan jujur, maka ramai lah awek-awek comel datang ke blog dan follow blog aku. So, boleh kata hampir 90% followers blog aku adalah perempuan. Dan korang tahu lah perempuan ni. Sikit-sikit nak eww-eww. Sikit-sikit nak eww eww. Mengada-ngada betul. Nasib baik comel.

Dan korang ingat lagi tak pasal post bergambar di bawah?



Rujuk entri ini.

Well, kesian betul kan bila aku tengok ramai awek-awek comel di luar sana asyik kena dump dengan lelaki penipu. Berkali-kali kena dump. Sebab tu lah aku tak support couple-couple ni. Aku tak pernah kata couple ni haram atau apa. Cuma, jangan couple dengan lelaki yang korang baru jumpa beberapa bulan. Sebab korang sure end up dengan heartbroken.

Apa pun gadis comel sekalian. Jangan risau kalau balak korang tinggalkan korang. Lagi pun, Abang K kan ada. Abang K baik tau. Baik dan setia. Setia pada yang empat. Atau mungkin lima.

So, memandangkan Abang K hari ni baik hati. Abang K nak bagi tahu sikit lah apa yang lelaki akan buat bila dia betul-betul suka kat perempuan tersebut.

Dengan kata lain, lelaki tu suka kat korang kalau...


Perangai dia berubah bila bersama dengan korang. 
Pernah tak korang jumpa lelaki yang garang gila. Bila lepak dengan member, pakai baju stock mat rempit ah koyak rabak. Rambut pulak tak kalah nak style punk je. Tapi bila dengan gadis yang dia sayang, dia jadi lembutttt sangat. Lembut macam bukan setakat pijak semut tak mati tapi pijak gajah pun tak terasa. Suara pun romantik je bila tengah gayut.


Lelaki macam ni memang taste perempuan suka. Ah, tak payah cakap you girls nak lelaki yang muka jambu macam pelakon korea. Bullshit je semua tu. Girls zaman sekarang suka lelaki yang muka jahat. Perangai jahat. Tapi baik. Err i mean, iyalah, lelaki tu pakai baju koyak rabak. Rambut punk. Naik motor RXZ. Baju seluar semua hitam. Tapi tolong nenek tua lintas jalan. Perh, confirm cair perempuan tengok.


Dia marah gila-gila, tapi bila korang pujuk, mudah je dia hilang marah.
Lelaki memang sukakan benda-benda cantik. Benda-benda cantik seperti.... ikan dan seahorse. Dan tak lupa juga perempuan. Lelaki memang sukakan perempuan cantik. Dan comel. Tapi tak guna gak kalau cantik dan comel kalau tak memikat kan? Apa yang aku maksudkan di sini adalah kemampuan seorang perempuan. Ada certain perempuan tu ada muka yang membuatkan lelaki rasa sejuk je bila tengok. Dan ada dertain perempuan yang amat pandai memujuk tanpa menggoda. Dengan kata lain, kalau lelaki tu marah gila-gila then anda la satu-satunya orang yang mampu buat dia sejuk then itu maksudnya dia mungkin ada wink-wink dengan korang.

Sebagai contoh, you girls lah. Korang emo gila. Mungkin emo sebab kena marah, atau sebab kena tinggal dalam mall atau apa-apa je lah. Mesti di saat tu anda inginkan lelaki yang anda sayang untuk pujuk anda kan? Actually bukan ada apa pun. Emo anda tu bila-bila je boleh hilang. Tapi still anda nak lelaki yang anda suka tu pujuk kan?

Mengada-ngada.


Bila lelaki luangkan masa dengan korang. 


Korang tahu tak betapa specialnya korang kalau ada lelaki pause dota semata-mata kerana korang? KORANG TAU TAK? God... seriously korang kena sedar nak-nak bila lelaki tu tengah main DOTA online (Garena). Lelaki kalau dia gilakan dota, dia memang akan utamakan dota. Tapi once dia utamakan korang, maknanya dia utamakan korang dari game? It's a big deal. Duh.

Dan biasanya, kalau lelaki tu suka kat korang, dia akan cuba sebaik mungkin untuk cari masa untuk korang. Tak kira lah situasi apa sekalipun, dia mesti akan ada masa untuk korang ye tak? Paling busuk pun tengah lunch mesti dia boleh text kan? Dan bila dia kata 3 hari straight dia tak ada masa langsung untuk anda, itu maksudnya anda dalam bahaya dan mungkin anda dah membosankan dia.


Bila lelaki tu perasan akan benda-benda yang paling kecil yang korang ada / buat. 
Kadang kadang, lelaki bila dia bergayut (Calling-calling) atau borak-borak dengan awek dia. Si lelaki bukan dengar sangat pun apa yang si perempuan tu cakap. Kadang-kadang lelaki romantik macam aku hanya akan tengok gelagat dia, cara dia bercakap dan sebagainya. Kalau bergayut pula, aku lagi suka dengar dia bebel. Dengar dia ketawa sensorang then ikut dia ketawa bila dia ketawa. Kelakar doe. Kelakar dan comel. Dan sweet.


So, apa yang lelaki akan perasan? Lelaki akan perasan tentang cara dia bercakap. Lelaki akan perasan bila masa biasanya si gadis akan ketawa. Lelaki akan perasan tentang cara si gadis susun ayat. Contohnya bila ada "Tapi" di belakang ayat. Dan most of the time, lelaki akan perasan si gadis punya nada. Actually lelaki romantik macam aku je yang perasan. Biasalah, romantik. Lelaki melayu kan romantik.


Dia mula kenalkan korang dengan famili dan kawan dia.
Ini adalah benda yang amat common. Aku nak cerita pun malas. Tapi bila si lelaki ajak lepak-lepak dengan kawan-kawan dia, tu ada beberapa maksud. First, itu bermaksud dia nak cakap "Oi kawan-kawan, tengok ah sini. Walaupun aku huduh, tapi awek aku comelllll. Tak macam korang. Muka handsome. Tapi awek tak der gak. Dan maksud yang ke dua adalah... Wait, why the hell bila lelaki kenalkan awek dia kat kawan-kawan dia bermaksud lelaki tu serious?

Yes, dia akan kenalkan korang kat kawan-kawan sebab lelaki dan kawan-kawan memang tak boleh di pisahkan. Dan kalau boleh, lelaki nak semua kawan-kawan dia berkawan dengan si awek. So boleh la si lelaki tu keluar dengan awek dia bersama kawan-kawan dia. Dan pada masa yang sama, lelaki tak nak si perempuan tu mengongkong dia dari keluar dengan kawan-kawan lelaki.


Well, korang boleh tanya kawan dia.
Korang boleh menyamar sebagai bekas kawan sekolah bf korang then korang tanya la kawan baik dia. Most of kawan lelaki akan tahu samaada kawan-kawan dia sedang bercouple / playboy atau tak. Tapi lelaki biasanya tak ceritakan siapa awek dia kat kawan-kawan dia even kat kawan rapat dia. Tapi, kawan lelaki sure tau samaada your boy tu dah ada special someone or not, kan? So, korang boleh susun langkah track your boy.


Bila korang lari, lelaki tu akan kejar.


Lelaki mudah bosan. Iya. Kadang-kadang, dia rasa nak main game je memanjang. Dia mungkin akan main PC game sampai ignore awek dia. Tapi once dia habis main that game, dia akan mula tercari-cari awek dia. Then bila awek dia ignore, perh, lagi la si lelaki rasa nak cari. Yup, semakin perempuan lari, semakin kuat lah si lelaki kejar. Well, aku pernah tonton sebuah movie di Diva. Tajuk citer tu adalah Play The Game. Antara quote dalam movie tu adalah

"Love; You either know it when you meet her, or when you lose her." 

So bila si lelaki tu rasa dia kehilangan that girl, dia biasanya akan rasa gelabah. Masa ni lah korang boleh gelak-gelak tengok apa yang dia buat untuk dapatkan you balik. Fun thing yang lelaki biasanya tak boleh buat kat perempuan.



Kalau dia betul-betul suka kat korang, dia akan hormat segala batas.
Hormat yang aku maksudkan di sini adalah pergaulan korang. Tak adanya kalau korang bercouple, si lelaki usap-usap tangan korang sambil bayangkan benda bukan-bukan. Dan tak adanya lelaki tu pandang punggung korang sambil meleleh air liur. Okay fine memang ada. Tapi lelaki macam tu mostly kejar seks semata-mata. Dan kebanyakkan girls adalah bodoh tak bijak sebab fall for him.

Tapi cuba you all fikir balik. Andai kata korang sayangkan satu benda, korang nak jaga elok-elok tak? Kalau aku lah kan. Kalau aku jumpa seorang awek comel, bertudung litup, muka suci then pakai baju kurung setiap hari, aku rasa macam nak culik dia dan sorok dalam almari. Iyelah. Dia tu comel. Tapi macam mana kalau ada lelaki playboy yang jahat tapi pandai mengurat nak tackle dia? Macam mana kalau awek tu TERjatuh cinta kat that boy? Mesti rosak that girl kan? See, aku dah kata aku ni baik korang je tak percaya. *Ehem.*


Tapi korang kena ingat. Lelaki ni pandai. Perempuan pula tak berapa nak pandai. Eley, perempuan belajar tinggi-tinggi tapi balik-balik kena tipu dengan lelaki lepasan SPM gak. End up masuk bilik gak.

Yes, most of perempuan tahu yang lelaki serious bila lelaki tu ajak kahwin. Tapi korang kena ingat. Lelaki pun tahu yang perempuan tahu. So, bila-bila masa je lelaki boleh ajak perempuan tu kahwin dan berpura-pura serious. Then bila perempuan setuju dan happy gila, si lelaki dengan bijaknya akan berkata "You you. Kita akan kahwin nanti kan. So, apa kata you buktikan cinta you kat I. Malam ni check in hotel jom?"

Eh, jangan terkejut kalau aku kata ramai dah terpedaya dengan lelaki buat ayat macam tu.

Dan, conclusionnya, yes, seseorang lelaki tu MUNGKIN sukakan kau kalau dia buat benda-benda di atas. Persoalannya, lama mana dia akan suka kat kau?


Ulasan

Tanpa Nama berkata…
Susah yeeh nak criii lakix2 yg betulx2 sayaaaaaang kat kite ...
Salam...bukanlah aktif sangat blog2 ni...tp feztime ter klik blog pe...abang K?.. x sempat nk cek... gudjob..lawak bace blog ni..tak bosan..tergelak2 bace artikel kt atas...hahahahah. actually, mayb nk tahu laki suke kite.....emmm... sgt2 imp0ssible kot..sbb bukn sng kite nak tahu pe yg simpan dlm hati kn?so, cre terbaik...jgn berharap sgt.. *tke note utk dr sndr gak . hahaha*. Ok . congratzzzz...best bce blog ni...untuk article yg ni la...tqvm. =D
Salam...bukanlah aktif sangat blog2 ni...tp feztime ter klik blog pe...abang K?.. x sempat nk cek... gudjob..lawak bace blog ni..tak bosan..tergelak2 bace artikel kt atas...hahahahah. actually, mayb nk tahu laki suke kite.....emmm... sgt2 imp0ssible kot..sbb bukn sng kite nak tahu pe yg simpan dlm hati kn?so, cre terbaik...jgn berharap sgt.. *tke note utk dr sndr gak . hahaha*. Ok . congratzzzz...best bce blog ni...untuk article yg ni la...tqvm. =D
Tanpa Nama berkata…
Mr K ..jom kita kwn 2..ekau bajet bagus je..huahua
Tanpa Nama berkata…
Sy suka blog mr.k bole kenal mr.k
Nape lelaki nk dkt pompn pas tu dia nk sex juga...tolong jwap mr.k
Tanpa Nama berkata…
Lelaki mmang gatal jd pmpuan harus bijak
Ani Mj berkata…
Mr K dah kawen blom? XD
Tanpa Nama berkata…
Abg K, saya nak tanya,macam mana nak ajar lelaki supaya tak jadi pemalas? Couple saya nie klu dtg singgah sekejap kat rumah saya sll sy tak puas hati dgn sikap dia yg mkn pastu bila suruh basuh tangguh2.kkdg rs mcm penampar aje muka dia..pastu bila sy bising kat dia mestivjd world war......geram sy di buatnya.
Tanpa Nama berkata…
Mohon pandangan Mr K..
Mcm mna klo laki kuat main game tp bkn dota..game perang..
cmpie lgsg xcntct n beli number baru sbb nk subscribe game semata2 (dh cek mmg no bru tue xde col o msj org len..juz for game)..
Laki cmtu sbnrnya syg ke tak kt awek dia cmpie abaikn lgsg sbb men game je..
Stress keje pstu men game ada plak mse tp col awek lgsg xde skli pon..
Cmpie skg ttnya2 dia btol2 syg atau kapel juz for fun..
Knpa lgsg xcol o sms klo btol syg??
Tanpa Nama berkata…
jujur ckp.. sya bkn jnis yg suka nak mbca.. lbih2 lg bila ayt pnjg lbar mcm ni.. tp.. spnjg bca suma ni.. sya lgsung x rsa bosan.. n intresting..
Tanpa Nama berkata…
org cerdik blogserius sila komen
Tanpa Nama berkata…
Walaupun saya ni perempuan,tapi saya tak percayakan lelaki!
Tanpa Nama berkata…
Lelaki memang gatal!
intan soffina berkata…
Saya ad dua boy..n sowg tu tau sye da ad y len..sowg suitt n sowg gns..tp character tu sume ad..nk plih y mne??
intan soffina berkata…
Sye ad 2 boy..stu skandal lar..sowg sweet n sowg gnz..tp dua dua ad cri2 kt ats..so nk pley y mne?
Ena Mohd Asri berkata…
menarik entri ni. best best. heee
Tanpa Nama berkata…
bbbbbbb
Tanpa Nama berkata…
Sme rr nga aq...aq pom xtau ad laki nkk x..arap2 ade lhhh
amirul asyraff berkata…
Gelak sorang2 je aku bace..haha..sbb aku lelaki paling romantic sedunie,,ngeh2..!! Bercanda aja.!!
Lofy LoFa berkata…
Mesti owner blog dh ada bini kan.hihi


Nk ckp kit
Dia syg atau tidak..ikhlas atau tak.kita la kawal
Dengan panduan yg diberi..lebih afdal "berhati hati@

Jgn takut untuk kehilangan kerna ALLAH akn gantikan yg lebih baik.insyaALLAH@

Legal level kasih kamu dicarta yg sepatutnya.agar bersedia.
La " tahzan min misa

#take note 4 me(TQ ADMIN)! :-)
fatin nabila berkata…
Sy plak mnyintai lelaki yg sy sndri confuse samada dy ad feeling same dgn sy or x.bleh ckp sy gelisah tnpa 1 sms dy...yg sy pelik dia suke sgt senyap..macam mane sy nk tackle dia..sb sy mmg syg dia..acc la dia penah kantoi dulu dgn sy ada prempuan lain..sy buat senyap smnggu..dia cari sy..kalau sy nk lari kn diri dia cari jgk..tp dia mcam x bersungguh sgt...bleh mntk pendapat x
lolita lampika berkata…
Bf aku skrg mak die suh kawen ngn pilihn mak die yg padahal bf aku sndri yg suh mak die crikan dulu sblum die ngn aku.. Baalkk kg aritu die ckp kt mak dke tk nk kt pompuan tu..mak die marah ckp dulu nk sgt die crikan nngn uruskn sume pastu tk nk..aku th die down gila.. Pastu ckp ah pas kawen die nk aku mcm ni ngn die still bf gf lgi.. Bila aku ckp tk nk muka bapak berubah abis.. Aku nk jaga hati die aku ckp yea je..padahal die ah sakai ckp suh cari bakal isteri jadah ah.. Mcm zaman p.ramlee doe crikan bini nk kawen kdg2 aku bengang gak ngn bf aku ni..haram ckp tk leh Pertahankn akj sbb nk jaga hati mak die.. Yelah pompuan tu anak kawan mak die jp g klu ckp tk jdi gaduh ah kut..lgpun pompuan tu 28 aku bru 24.. Maybe die nk kawen sgt ah tu.. Sorry ah kasar bro aku geram kut.. Aku syg die,die ckp die tk boleh tkda aku..tp die nk pg kawen gak.. Aku thu die tk nk.. Sbb die skrg mcm serabut je aku tgk..sian pun ada.. Die stress pastu lgi aku desak die.. Tp aku cuma nk hak aku je bro.. Ni bulan 10 nk kawen ckp.. Aku ada masa lgi sebulan nk amek hati die lgi ni pujuk die layan die elok2.. Bro kau rasa apa ptt aku bt? Aku nk hak aku bro..
lolita lampika berkata…
Bf aku skrg mak die suh kawen ngn pilihn mak die yg padahal bf aku sndri yg suh mak die crikan dulu sblum die ngn aku.. Baalkk kg aritu die ckp kt mak dke tk nk kt pompuan tu..mak die marah ckp dulu nk sgt die crikan nngn uruskn sume pastu tk nk..aku th die down gila.. Pastu ckp ah pas kawen die nk aku mcm ni ngn die still bf gf lgi.. Bila aku ckp tk nk muka bapak berubah abis.. Aku nk jaga hati die aku ckp yea je..padahal die ah sakai ckp suh cari bakal isteri jadah ah.. Mcm zaman p.ramlee doe crikan bini nk kawen kdg2 aku bengang gak ngn bf aku ni..haram ckp tk leh Pertahankn akj sbb nk jaga hati mak die.. Yelah pompuan tu anak kawan mak die jp g klu ckp tk jdi gaduh ah kut..lgpun pompuan tu 28 aku bru 24.. Maybe die nk kawen sgt ah tu.. Sorry ah kasar bro aku geram kut.. Aku syg die,die ckp die tk boleh tkda aku..tp die nk pg kawen gak.. Aku thu die tk nk.. Sbb die skrg mcm serabut je aku tgk..sian pun ada.. Die stress pastu lgi aku desak die.. Tp aku cuma nk hak aku je bro.. Ni bulan 10 nk kawen ckp.. Aku ada masa lgi sebulan nk amek hati die lgi ni pujuk die layan die elok2.. Bro kau rasa apa ptt aku bt? Aku nk hak aku bro..
Tanpa Nama berkata…
bagi orang len terutama gegurl yg dok bercinta dy anggap wah so interesting everyone should know diz..tapi bagi saya saya belum jumpa artikel yang boleh bt sy satisfy.. cuba selami betol2 isi hati perempuan.. unpredictable sebenarnye..jangan come out with nothing or feeling cuba do some homework.cari kesahihan mesti ad fakta bukan auta mesti rujuk dalil bukan bebel.. artikel memng menarik ..sori sy cume nk beri pandangan jer.. sebab semua org xkan puas aty kan nk puas kn hati org len mmg susah.. sy faham..tapi my mind right now mmg giler2 duk pk mane artikel da best tuk buat sy yakin masih adai cinta sejati org laki yg bukan berlandaskan nafsu semata2 tapi iman di hati..
Tanpa Nama berkata…
bagi orang len terutama gegurl yg dok bercinta dy anggap wah so interesting everyone should know diz..tapi bagi saya saya belum jumpa artikel yang boleh bt sy satisfy.. cuba selami betol2 isi hati perempuan.. unpredictable sebenarnye..jangan come out with nothing or feeling cuba do some homework.cari kesahihan mesti ad fakta bukan auta mesti rujuk dalil bukan bebel.. artikel memng menarik ..sori sy cume nk beri pandangan jer.. sebab semua org xkan puas aty kan nk puas kn hati org len mmg susah.. sy faham..tapi my mind right now mmg giler2 duk pk mane artikel da best tuk buat sy yakin masih adai cinta sejati org laki yg bukan berlandaskan nafsu semata2 tapi iman di hati..
Tanpa Nama berkata…
Nk tanye ni,bleh??
klau lelaki ni slalu tgok kite,dia suka kat kite ke atau dia suka2 je??
jun ai berkata…
Assalamualaikum, wah buat pertama kali masuk blog ni dah kena bash.. hahaha mujur pukul 4 pagi. Kalau tak... hahaha by the way, saya suka cara penyampaian awak. Sempoi! Saya tabik kat awak abang K. Tetiba lak teringat kat ustaz saya yang suka shoot orang. Kitorang panggil dia, ustaz K! Eh, eh, entah2 abang K ni ustaz K kot?! Hahaha okay mengarut jer saya ni... XD
Tanpa Nama berkata…
Sebab lelaki tu x meletakkan rasulullah sebagai idola... rasullah romantik orangnya... jom baca sirah hidup rasulullah bersama isterinya :D
Fasihah Rosli berkata…
First time , baca blog ni . Baca baca jea terus terpikat dengan Mr K . Ayat dia best jea baca . Untung siapa dapat Mr K ^^
Tanpa Nama berkata…
Oh my goddd?couple gay?ish,gelinya aku baca...
purplestar berkata…
Salam,Mr.K. Soalan saya, macam mana nak tahu kita betul2 cintakan seseorang itu? Xdek pengalaman lah katakan..
Miss Classy berkata…
Dah bosan kot 😔
wani lofeli@lovely berkata…
wow mana dpt semua tu?
you are the best sbb awak mmg baik romantic? errrr tak tau ler tapi mmg byk ilmu yg sya dpt
Azzahairi berkata…
Wanita jangan mudah mengalah dalam memikat lelaki. Tak semestinya kecantikkan yang diidamkan lelaki. Yang penting kena tahu titik kelemahan lelaki
Tanpa Nama berkata…
jangan mudah terpedaya dngan kata2 manis dan janji lelaki..itu semua auta saja.
Tanpa Nama berkata…
Dye tk tipu . Just even dye jujur something that :)
Tanpa Nama berkata…
Haah btull
diraa coleurs berkata…
Suka entries ni. Bf sy tentera udara. So memang busy. Tapi alhamdulillah dalam busy dia tu. Dia curik waktu untuk call, text me. Just for one msg pun takpe. Sometimes sy yg rimas sb dia asyik call and text me. Haha, alhamdulillah sy kenal dia 3 minggu je. Then couple few years da. Dari mula smpai sekarang tak pernah berubah pun dia. Bab org ketiga mmg tak perna jadi masalah. Mr k. Apa yg awak ckp semua betul on my bf. Sy harap dia betul betul till the married. Amin.
miss vanila berkata…
Perghhhh...ayat last bkin sentap...tpi yala bha zmn skrg mcm2x da jdi...bila pmpn prcya sma llki 100%...huuhu😏
Tanpa Nama berkata…
Nonsense bro.semua kat atas tu tak boleh pakai.kau assume all boys just the same ke?padahal kau tulis just refer back to yourself.then siap praise yourself.owhhh so ashamed bruh?kau tak malu ke?entah..aku cume rase apa yang kau tulis ni semuanya SAKAI semata mata..eh kau ni syok sendiri je dak?lawak dowh.sorry for the critiques
Tanpa Nama berkata…
Deep . Tapi semua betul .
Tanpa Nama berkata…
Hurmmm menarikk
Hong Ah Rin berkata…
Kalau lelaki tu asal nak main dota kata camni "Boleh tak sy nak main dota? " siap minta izin kot lol.. maksudnya sama ke dngn kalau lelaki tu sanggup pause dota dia? Thanks klau sudi jawab
Tanpa Nama berkata…
Mr k..i suke cara you buad ayt ni..'lama mana dia akan suka kt kau??
Ara Kedsi berkata…
Ehem..ehem..sempoi jek..awk ni...kelakar jugak ba baca ....mmg btol pon..:)
Tanpa Nama berkata…
Yelah...kalau orang chubby ni ade ke org nk?.....
Tanpa Nama berkata…
Btol 2 semua lelaki ni tahu bjanji je tapi buat x ..bila da dpat semua dari pmpon 2 mula la llki 2 . Xambil kisah ..
Tanpa Nama berkata…
Ke mana kau sorokkan fitrah nak bercinta dengan perempuan hah?
Tanpa Nama berkata…
Tu yg aku tgah alami skrg hahaha!!! :,)
Tanpa Nama berkata…
Aku ade bf men dota , aku pon men dota . Klau die call time aku ingame aku sgup abandon game tu hikhiks
Tanpa Nama berkata…
Klau bf i lak
No 1 = Nope . No 2 = Nope , pjuk mcm org gile da tpi die ego tggi hiks. No 3 = Nope , couple long distance hmm . No 4 = kdg2. No 5 = die sembang psl i kt kwn die jek . No 6 = yes , emma maembong crush die zzz . No 7 = nope , he will never find me haha .die jnis lmbt rndu . N he knows sye stiap mse rndu die n die suke I yg trcari2 die zz
Rehan Sah berkata…
KISAH NYATA..............
Ass.Saya IBU SERI HASTUTI.Dari Kota Surabaya Ingin Berbagi Cerita
dulunya saya pengusaha sukses harta banyak dan kedudukan tinggi tapi semenjak
saya ditipu oleh teman hampir semua aset saya habis,
saya sempat putus asa hampir bunuh diri,tapi saya buka
internet dan menemukan nomor Ki Jaya,saya beranikan diri untuk menghubungi beliau,saya dikasi solusi,
awalnya saya ragu dan tidak percaya,tapi saya coba ikut ritual dari Ki Jaya alhamdulillah sekarang saya dapat modal dan mulai merintis kembali usaha saya,
sekarang saya bisa bayar hutang2 saya di bank Mandiri dan BNI,terimah kasih Ki,mau seperti saya silahkan hub Ki
Jaya Taat Pribadi di nmr 0823 4704 5525 Kiyai Jaya,indahnya berbagi,assalamu alaikum.

KEMARIN SAYA TEMUKAN TULISAN DIBAWAH INI SYA COBA HUBUNGI TERNYATA BETUL,
BELIAU SUDAH MEMBUKTIKAN KESAYA !!!

((((((((((((DANA GHAIB)))))))))))))))))

Pesugihan Instant 10 MILYAR
Mulai bulan ini (juli 2015) Kami dari padepokan mengadakan program pesugihan Instant tanpa tumbal, serta tanpa resiko. Program ini kami khususkan bagi para pasien yang membutuhan modal usaha yang cukup besar, Hutang yang menumpuk (diatas 1 Milyar), Adapun ketentuan mengikuti program ini adalah sebagai berikut :

Mempunyai Hutang diatas 1 Milyar
Ingin membuka usaha dengan Modal diatas 1 Milyar
dll

Syarat :

Usia Minimal 21 Tahun
Berani Ritual (apabila tidak berani, maka bisa diwakilkan kami dan tim)
Belum pernah melakukan perjanjian pesugihan ditempat lain
Suci lahir dan batin (wanita tidak boleh mengikuti program ini pada saat datang bulan)
Harus memiliki Kamar Kosong di rumah anda

Proses :

Proses ritual selama 2 hari 2 malam di dalam gua
Harus siap mental lahir dan batin
Sanggup Puasa 2 hari 2 malam ( ngebleng)
Pada malam hari tidak boleh tidur

Biaya ritual Sebesar 10 Juta dengan rincian sebagai berikut :

Pengganti tumbal Kambing kendit : 5jt
Ayam cemani : 2jt
Minyak Songolangit : 2jt
bunga, candu, kemenyan, nasi tumpeng, kain kafan dll Sebesar : 1jt

Prosedur Daftar Ritual ini :

Kirim Foto anda
Kirim Data sesuai KTP

Format : Nama, Alamat, Umur, Nama ibu Kandung, Weton (Hari Lahir), PESUGIHAN 10 MILYAR

Kirim ke nomor ini : 0823 4704 5525
Atau kunjungi web http://pesugihaninstan.jw.lt/
SMS Anda akan Kami balas secepatnya

Maaf Program ini TERBATAS .
Nadya Diya berkata…
Nak tanya..saya ada suka lelaki satu ofis..tak kenal pun..bertegur pun tak..lain section..saya pun tak tahu kenapa suka dia..hmm..kalau terlibat ngan aktiviti ofis..ada la peluang nampak dia..masalahnya..saya pernah senyum kat dia..tapi senyum kelat la hahaa..sebab malu..dia pandang serius je muka saya ni..setiap kali dia depan saya..mesti saya kaku..terdiam..n' dia serius je..kalau nampak saya, mesti dia slowkan jalan..jadi saya la jalan dulu..nak usha pandang tak dapat le hahaa..penah beberapa kali saya nampak dia toleh tengok saya..kot..hahaa..bila terpandang, cepat dia alih..hmm..tu maknanya dia tak suka saya eh?
Miss_Single berkata…
wahhh...suke plak baca belog Mr.K ni..
xde update yg latest ke..
Tanpa Nama berkata…
saya cari cara memikat lelaki cina tak de pun.....so,blh tk awak tolong buatkan or carikan.....
Tanpa Nama berkata…
Hmm.. Not bad la.. Blh pakai
Siti Nor Asma berkata…
haaaa sbab tu la laki ni xboleh dpercayai sgat kira yg baik2 smua tu 1 dlm 100 jerr hehehe so girl2 sume jgn biarkn diri dtipu yerr
Siti Nor Asma berkata…
haaaa sbab tu la laki ni xboleh dpercayai sgat kira yg baik2 smua tu 1 dlm 100 jerr hehehe so girl2 sume jgn biarkn diri dtipu yerr
Tanpa Nama berkata…
Hahaha..klakor nau ayat kau ni Mr k..
Seriously aku mmg suka kau beb...haha
melo mie berkata…
👍✌🏼️
Tanpa Nama berkata…
ish ii x baik kaple g
ay ni
Tanpa Nama berkata…
kan
Tanpa Nama berkata…
Kalau lelaki suke kacau perempuan makne nye dye suke perempuan tu ke???cer jawab cer jawab
Tanpa Nama berkata…
ingin yg mncintaiku
Tanpa Nama berkata…
Tumpang tanye.. klau lelaki yg sweet tpi ramai ah gak kwn-kwn ckp yg laki uh playboy.. pastu slalu gune ayat jiwang.. mcm ne uh
Tanpa Nama berkata…
Ok, I'll try. I hope it will work. Thank u sooooooo much.
Tanpa Nama berkata…
Abang k bila saya baca rasa nak gelak pulak tapi thanks sebab bagitau.
Tanpa Nama berkata…
haha..lelaki memang mcm tu bila bercakap lembut lagi gigi dripada lidah..so yg girls jangan mudah sngat terpedaya dngan lelaki nih..
Tanpa Nama berkata…
Sya mahu tahu bagaimana tahu bahawa bf kita betul sayang kita?
Dewi Sulisia Wati berkata…
Hmmm... rase ciri-ciri amir xde kat situ...

Ciri-ciri amir:-
- Dlam kelas dia paling bising and cerewet. Bile jumpa aq senyum je gelak ke xckp pape pon.

- Asyik whatsapp je... klo dh whatsapp berjam-jam

- Selalu cari masalah ngn bff aq... tpi ngn aq xpernah.


It's he love me?
Tanpa Nama berkata…
hahahaha tak boleh berhnti ketawa 😂😂
Tanpa Nama berkata…
Hahaha you think girls so stupid??? Hello think about it actually boys must to be carefull with girls
Tanpa Nama berkata…
Saya tak percaya
Tanpa Nama berkata…
Saya rasa hebat.:-)
Tanpa Nama berkata…
Hui nk tnya ni.Klu bf tu dia keje lawyer..then slalu busy n most of time susah nk tgok dia bersosial.lps tu klu sy ade mslh sy akan tnya dia..yelah dia lagi byk knowledge.lelaki kn bijak😆.then dia akn selalu ade msa untk sy walaupun dia busy thp gaban sbenarnya tpi dia tetap ckp yg dia xla busy sgt..adakah dia btol2 suka sy atau hnya nk main2??tolong jwb please
The Genuine berkata…
Hmm sabar je laa dengan dugaan. Memang betul pon, sekuat mana perempuan tu bertahan tetap akan kalah dengan hati.
Tanpa Nama berkata…
Dota Garena ke ..
pape pun thx post
Iwani Athilah berkata…
Mr K...hantarlah tips2 memikat lelaki..
Tanpa Nama berkata…
Hahahaha√
Suzana Salleh berkata…
Betui
Kompem hati x sakit
X de feeling in touch
Tanpa Nama berkata…
Hi, first time baca blog i terus emotional.
Erm kalau lelaki tu dia cuma kenalkan kita with his nenek je dan always talked about marriage tapi dia lambat lambatkan nak kahwin tu mean dia serious ke tak mr k 😭 nak kena tunggu lagi 2 3 tahun ke? 😭
Fariza 8080 berkata…
abang K,uhum..harap abgK masih bernyawa utk bace komen saye ni..
saya berkenalan dengan seorang mat salleh ni, bleh tahan la rupa die, tp saye takde la minat sgt ke ape yg menjurus kpd bad thing..
nthen hari2 die mesti tegur, sampai die mintak kapel..saye ignore dulu..lame sikit saye accept(saje nk die tahu..boleh ke die thn dgn perempuan melayu nni haha) so mule dgn simple, die jaga batas die hormat walaupon(yela, kalu muslim sendri pon dah bernafsu naga, nak2 pulak diekan,hmm) so, once die tye sye..mule2 die bgi hint..dlm covebtion die bg emoji cincin...saya pelik la..apehal mamast ni, saye ignore dul, bile2 lame sikit, saya dpt detect dah... die tye.. pasal kahwin,hobilah,fav food la,ekonomilah,rumahtannga,makbapak die ke saye ke...apejadah sumetu..saya pon,terdetik.....die n srs ke minat aku ke saje nk pancing ikan ni..? sooo.soo,tu je point saye nk tye...camner kalu dgn mamat negara putih ni..die srs keni.. once saye nk tye..kalu betullah die srs.. saya nk die tunduk dulu utk peluk islam, baru boleh nk peluk saye kan ^^ hehe, but but....tapi betul ke...die srs keni?? help mister K ;')
Paling lama Lebih lama 201 – 287 daripada 287